Thursday, October 30, 2014

Penang 2014 ~ Golden Sand Resorts Hotel Room...

rasakan, entry lagi tiap2 hari...haha dah kemaruk katanya nak menulis...roh berblog dah sampai kot maksudnya....ala time rajin, time ada menda nak citer rajinlah....dapat tiba mood malas ke laut malas lah kan...hehe
.:: welcome fruit ::.

so entry kali nie kita citer pasal biliklah...kitaorg amik bilik biasa jer, and takder seaview bagai sbbnya beza view tu sampai RM300 semalam...mengarut sangatlah, setakat nmpk pokok kelapa, swiming pool ngan laut yg sipi2 nmpk jer baik tak payah...dapat mengadap petronas and mcdonalds kat depan tu ponx tak kisahlah...janji katil best...huhu next nnti saya citer pasal pakej yg saya amik yer...


laluan nak ke bilik...pjg hotel nie lift plak ujung ke ujung...bilik kitaorg plak kat tengah2 so jenuh menapak...haha tapi maklumlah jln sekali ngan eman bising jer mulutnya...nasiblah kan klu ada yg terganggu...huhu


.:: bilik yg kitaorg duduk for 3 days and 2 night ::.


ini lah biliknya...katil twin bed....pakej yg saya amik tu takder plak king size...ke secara kebetulan takder masa saya nak booking tu...katil super single tido berdua ponx boleh...saya share ngan dani...mydear untung sbb dia tak perlu share ngan eman sbb dah ada extra bed siap2 dia letak...mgkn sbb pakej tu 2 adult + 2 child so dia dah siap2 letak  lah tak yah nak request....

bilik dia cam hotel2 lain lah, bilik air ada bath tub, sinki satu cermin besar...so sama mcm semua hotel2 lain...takder beza...beza cadar bersih, bantal empuk, bilik atau katil atau bantal takder bau kepam so mmg A+ bg saya...huhu cuma saya tak suka lantai tiles jer...dlm gbr tgk mcm laminated floor tapi rupa2nya tiles...ada dua sbb saya tak suka...satu sbb bilik fully aircond, so lantai sejuk wei...dah ler takder selipar yg ada selipar getah bwk pi pool tu jer....satu lai sbb sayakan ada anak kecik, katil tinggi so risiko klu baby jatuh terhempas kat tiles, haru wei....at least klu carpet atau laminated oke sket....tp mcm mydear ckp ini utk jangka masa pjg...klu laminated cepat rosak, klu pki carpet bau kepam plk...okelah boleh diterima pki alasan tu huhu....



ini lagi satu plg saya suka sbb botol air besar 1liter...haha tpi bukan boleh bwk blk ponx botolnya....sebotol rm50 klu nak beli...tapi sbb kitaorg nie mmg jenis peminum air byk....dr ptg check-in smpi ke mlm dah tinggal sebotol jer...tapi yg lagi bestnya tiap2 petang dia akan tekan door bell and tanya ada apa2 yg kita perlukan....spjg byk2 hotel yg saya duduk ini 1st time dok hotel yg tak pyh kita panggil dia yg akan tanya kita...masa nielah request air byk...tak yah minta dia tukarkan alas lantai yg dah basah sket...towel ponx habis dia angkat tukar haha....ke sbb mydear golden circle member tak tau lah plakkan....


pantry mcm biasalah benda2 basic nie mesti ada...tp suprise eh sket ponx kitaorg tak usik...siap lupa nak kaut bwk balik lai...saya klu amik selalunya nescafe...senang nnti org dtg umah nak buat air...klu hrp kitaorg dua org balik2 chinese tea, green tea...so klu beli nescafe selalu keras jer....huhu tapi yg plg best sekali peti ais kosong hokey...takderlah air tin ke, kacang ke, coklat ke, kopok ke....itu saya suka...sbbnya klu ada eman asik nak mengecek jer, klu ada air dlm peti ais tu berpuluh2 kali dia ulang buka tutup, nak kasi mmg tak lah....baik beli kat luar huhu...owh ada satu citer tu hotel nie dia jual eskrem hagen dazs tu, so mydear tanya lah harga, rm17 klu tak silap budak tu jwb...lepas tu budak tu laju2 lagi ckp "baik abg pi beli kat 7-e bang lagi murah"...haha baguskan sbb 7-e ponx ada kat luar jer tu jln kaki sket jer smpilah....



wifi dia terbaik laju, mcm pki unifi plak kat umah...hehe seronok jerlah dani layan youtube...saya ponx bgn2 pagi check facebook and ig dulu...wifi dia merata2...pegi kat mana2 ponx dapat jer laju...lebih laju dari 3g kot...


morning baby....awal pagi dah bangun lepas tu kacau org nak tido....kul 9 lebih org nak pi breakfast dia dah ngamuk sbb nak tido balik...hai lah baby bikin havoc jer yer....


1 comments:

Lynn Hamzah said...

cantiknya bilik nie...best best...

 
Design with love by Jiji for Zamimie