Tuesday, October 7, 2014

Happy 1st Birthday Muhammad Danial Ariq...


happy 1st birthday my baby....one year older dah anak mama nie...rindu sangat aih bau baby huhu...yg nie dah bau asyam dah nie...sekejap jerkan...mesti korng ponx rasa baru jer baca pengalaman bersalin tetiba dah setahun dah dani...haha pemalas sangat nak update blog nie...tapi gagah jugaklah kan...sian wei blog terabai...milestone dani ponx tak berupdate...biasalah gitew org ckp...bila anak dah 2-3 dah tak heran dah nak citer....


setiap anak nie berbeza dia punye perangai....samalah dengan anak2 saya...dani lain, eman lain...kira dani nie totally macam anak sulung...serba serbi berbeza dari eman...hot tempered, keras kepala, manja, bubbly semua kat dia lah...mengamuk no satu nie...mengamuk tahap2 lentik badan...so klu org yg tak biasa ngan dia mmg tak galakkan mendokong sbb takut tak biasa dia melentik badan boleh terlepas hokey...mcm kitaorg yg dah biasa nie klu larat time dia ngamuk tu peluk kuat2...itew mydearlah...klu saya mmg tak kuat saya baringkan jer dia...huhu nangislah ko hempas2 kaki atas lantai...dari mama dukung terjatuh lagi parah plak nnti...so skrg sapa2 nak dukung siap2 kena pesanlah kena berjaga2....



tengok gbr atas nie nmpk matured sgt plk si dani nie huhu...ringan jer dani nie bru 8kg...berat tiap2 bln naik gram2 jer...hari tu dkt 2-3 bln berat statik jer....ringan2 badan ponx lom ponx boleh berjln lagi...tatih 2-3 langkah jerlh...mkn tak byk ponx dia nie...mcm2 jenis mknan dh saya msk tapi takder maknanya...dia lebih suka minum susu mama lai dr mkn.....huhu skrg feveret dia kek... :p klu bg kek laju jer mknnya...dia suk mkn waffle, cekodok, kopok leko, kek [yer saya bg jer mknan mcm nie kat dia]...mcm mknan kenyal2 nie mmg feveretlh...bubur ke, puri ke tak lalu dh, tepis jer...sbb tu kenit sket...tp takperlh ringan sket sbb kejanya nk berdukung jer...kang debab2, montok2 lelah nk dukung huhu....


see the bibir mahal sungguh hokey...tido ponx nak pout ker...konon seksi ler tu...huhu nmpk alas hijau nie...ini act adalh selimut saya hokey, tapi dah jadi selimut dia plk...selalu klu bf tukan cam terdedah2 sket so saya selimutlh kasi tutup sket.....tapi skrg nie dah jadi selimut busuk sbnrnya...bkn nak ajar tapi tetiba jadi selimut feveret yg perlu ada...klu takder dia mcm tercari2, bila dh jmpa terus sembamkn muka kat situ....perangai ni yg nk sama ngan perangai abg eman....yg jadi masalah selimut nie besar, nk potong sayang sbb jenama elle hokey beli kat pakson, tp jd satu masalah plk lepas nie nk berangkut....cari juga selimut lain yg setanding ngan tuan punya badan...tak mau hokey siap campak tepi huhu...klu tk dpt nk sentuh2 ngan jari kompom susah giler2 nk tido...smpi nk terpeleot pinggang saya sbb bfeed jer kejanya...smpi brp kali sedawa tak tido2...tp klu dapat selimutnya 10 minit dh tido...huhu


muka hero sangat nie...klu dah besar jgn jadi gangster eh...jgn gado2 ngan abg eman...abg eman lembut hati orgnya...dani buat dia, sama ada mengadu atau nangis jer...so jgn buli abg tau....semoga dani menjadi anak yg mendengar kata serta anak soleh yer sayang....apa eh nak bg besday awak nie dani...permainan takmo nye main, buat membazir jer beli...lebih suka main menda yg bukan permainan dari permainan yg fancy2 and mahal2....tapi mama tau awak suka mandi manda kan....so jom kita ajak baba celebrate sekali ngan abg eman dekat umah hotel eh...huhu amacam baba? wink* wink* eh nie mama yg over nie...takper2 keuntungan bersama yg rugi baba sorg... :p

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie