Tuesday, October 28, 2014

Penang 2014 ~ The Journey...

see the tajuk...ada tahun lagi eh...nmpk sangat setiap tahun ponx pegi penang...huhu klu korang click labels penang tu akan link lah ke entry penang yg lain...penang adalah destination feveret kitaorg...tak tau pasal apa, maybe sbb original kayu nasi kandar kot...huhu setiap kali pi mmg tak pernah miss mkn kat sini....pasemboq kah, mee sotong kah kitaorg tak heran sangat ponx....



so kali nie pi kita pi balik lalu kot jamabatan kedua pulau pinang...seriau jugalah sbb panjang jmbtanya plus sunyi sket sbb tak ramai org guna...24km tu jauhnya...klu waktu malam mmg boleh nmpk lah bengok2nya jambatan nie sbb boleh nmpk dari lampukan...dan tempat tinggi ponx sama...klu kita jln atas nie biasajerlah tp ada part tu mmg nmpk bengok, lengoknya....


yg nie bhgn dekat penghujung sampai pulau, bukan bhgn tengah...klu tgk belah kanan akan nmpk jambatan yg pertama...mmg dia buat setentang dengan yg jambatan pertama tu....so mmg cantiklah...

trip kali nie kitaorg duduk dekat Golden Sands Resort by Shangri-La...so kita ubah angin plak tukar hotel lain...tapi pilihan utama mmg nak dok area Batu Feringghi...wpun jauh sket dari town takder masalah sbb kita bkn nak ronda2 town...klu mydear pi kejanya takderlah perlu dia ulang alik...lagi ponx mysis pegi baru2 nie and dia amik pakej yg hotel tawarkan...so kitaorg ponx amik juga pakej nie...untunggg sangat...tu nnti citer lain lah yer....

trip kali nie tak banyak sgt gbr yg ada jerlah....kamera bawak juga...tapi smpt snap beberapa jer...pki kamera phone tapi byk sgt gegar2nya....dah tangan sebelah dokong dani, sblh nak snap pic mmg tak stable lah...plus bila dah dukung dani harap maklum mmg muscle gegar2 lah...spjg trip nie mmg sakit2 badan and lengan terutamanya sbb kerap dukung dani...haha

area pool besar dan byk pool dia serta ada banyak sungguh sectionnya...tapi kitaorg lepak yg dekat bhgn bumbung biru tu jer sbb sikenit nie mandi bawah teduh lah...sian dia panas kot hitam anak mama nnti hehe...abg eman ponx cam biasalah join sekaki juga kat sini....dapat juga dia main water slide kejap...tapi kali nie kitaorg tak lepak lama kat pool sbb hujan sokmo....klu kitaorg berdua jer mmg belasah jerlah hujan ponx...tapi bwk sikecik kat kenalah berpada-pada sket...


ini yg paling best kalau duduk Golden Sands Resort nie...mak pak ngan anak-anak sekali boleh berseronok huhu...nie ponx kita citer kemudian...kalau tak nak buat outdoor activities ponx byk...pi jer kat tepi pantai tu macam2 ada...paragliding, banana boat, jetski...nak massage ponx boleh...nak buat hair braids ponx boleh...nie biasalah omputih2 dok tepi pantai rambut gerbang2 dia ponx rimas kot...haha 


lain2 nnti citer entry lain yer....so belanja korang gbr kami anak beranak sekeping dua....gbr si bambam dani letak lebih sket...abg eman plak skrg tak friendly camera...gbr dia semua tak jadi...klu nak snap picture jer sure buat muka selenga...haha

 .:: bos kecik kena ikat dok dlm kusi diam...tak larat mama nak pegang all the way huhu ::.

.:: encik nak air oren satu eh ::. 

 .:: ini namanya muka tak sabar nak pi terjun kolam...tapi dia tak tau kitaorg ada suprise besar utk dia ::.

 .:: excuse my bear face takder make-up, takder edit yer [ayat cliche tak haha] ::.



1 comments:

Lynn Hamzah said...

x sabar tunggu next entry...dah lama juga kak yong x berkunjung ke penang...nasi kandar kat sana memang best...

 
Design with love by Jiji for Zamimie