Wednesday, October 1, 2014

Bubble Party Uols....

lama dah tak berceloteh dalam blog nie...banyak kekangan sbnrnya...dengan kesihatan yg menganggu 2-3 minggu nie...dengan anak-anak yg tk berapa sihat...serta sebab paling utama adalah masalah PC yang menganggu...lembab ko...nak bukak words ponx amik masa niekan plak nak mengedit gbr and update blog...tu blm tetiba PC hang...mmg mendatangkan amarah sbb tengah buat keja tapi tak sempat save...huhu nangis tau...



so hari nie ada ksmptan sket citer pasal anak-anak lah...citer weekend lepas pagi2 cuaca cerah jer...matahari ponx elok memancarkan cahaya...anak2 ponx dah sihat sepenuhnya...so ayuhlah baba kita pam kolam yg dah lama beli tu...klu tak takut dimakan semut atau lipas plak dlm stor tu huhu....beli murah jer kolam nie RM15 klu tak silap saya dekat giant....besar ponx besar eloklah bley masuk budak berdua nie...


nasiblah ada pam tayar keta mydear nie...klu tak hazab juga nak meniup kolam besar gini...cumanya tak dapat nak tune betul2 lagi camner cara yg betul nak pam...awal2 tu hampir nak google kat youtube cara nak pam kolam...lawak tak, rasa nak ketawa guling2 tak haha....awal2 tu berpeluh jugaklah kamiorg....so lepas nie kalau tayar keta lembik kat rumah bolehlah guna pam nie senang...jangan terlupa sudah huhu....


see orang yang paling seronok tentulah dani..splash2 sampai susah lah nak keluarkan dari situ....limit tuk dani plg lama 30 minit jer....eman saya bagi 1 jam...lebih sket ponx takper sbb dia dah besar....dani is no-no okey...kang klu batuk selsema mama juga yg susah....saya pakaikan derang baju wpun mandi kat depan rumah jer...1 sbb shame2 lah nak bogelkan...kedua sbb sejuklahkan mandi bogel2 nie...kang dada terdedah dengan anginnya...tp klu perasan dani tu elok jer berbaju...tp tang bawah bogel jer huhu....takper tutup dada dari angin yg plg penting...


bila letakkan sabun seronoklah derang nak korek2 sabun tu....nak cari sabun yg boleh hasilkan buih yg banyak...tapi tak tau jenama apa...klu ada yg tau sharelah ngan saya kat sini yer...yg nie dekat suku botol kecik habis dituang eman sbb nak buih punya pasal....tengoklah dia pi celup mulut dekat sabun sbb nak jadikan misai and janggut kononnya....haha



si kecik dani plak sebuk ngan penapis kopi kata mak ngah...mmg betul ponx...sbb salur getah kitaorg ada mcm lumut2 sket...so klu preasure kuat lumut2 sekali kuar so kena tapis...bahan murahan namanya tapi dapat gembirakan hati budak2....dua hari jugak lah derang mandi kolam nie....layankan ajer...budak2 takder lah minta menda2 fancy...dapat mcm2 nie ponx derang dah seronok dah....so this week kita buat bubble party kat kg yer....mak ngah request bwk balik senapang air...jgn korang buat tembak ayam atok wak sudah lah huhu....



0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie