Monday, October 13, 2014

Danial Birthday Celebration...

celebration lah sangatkan...huhu act celebrate nie masa raya haji haritu...advance celebration sbnrnya...early 2 days...sambut sekali ngan anak buah saya 9/10 dan dani plak 7/10...so alang2 semua dah ada kat kg kita buat2lah seronok utk budak2...boleh tiup lilin semuanyakan...bley makan2 smpi senak perut...diet blkg citer eh...balik raya haji 3 hari, almost 2kg naik hokey...insaf2 huhu


plan asal sbb my lil sis ajak buat bbq...dgn daging korban yg fresh, kita topup sket dgn ayam, sotong, ikan and jagung...kita cincai2 lah buat...wpun cincai tp sedap juga....anak2 buah ramai plak tu...semua ponx sebuk nak tolong...so yg besar2 nie rilex2 jerlah....tp derang nie tak leh harap sgt...takut terbakar plak jari jemari...plus hangus jadinya...haha semua ponx mcm piranha plak tu laju tul makan...dah ler nak bakar ayam agak lmbt...jatuh jer minyak dari ayam ha amik berapi2 jadinya...terus rentung ayamnya, bhgn dlm tak masak lai tu huhu




see the bbq pit....keta sorong jer uols senang sangat...haha abisnya bekas bbq yg asal tu kecik sgt...lmbt plak nnti nak membakar....so kita guna keta sorong nie senang sket...dah sudah tolakkan jer kat tanah lapang...elok plak mlm tu hujan lebat, so tak perlu risau klu api merebak ke apakan....nak kemas ponx senang, boleh dibawa berunding nak ke sana atau ke sini....huhu


kek besday kita beli dekat secret recipe jer...tangkak ponx dah ada secret recipe skrg nie sonang jer....tapi harap maklum pilihan tak byk...kitaorg berli absolute chocolate...sodap sungguh...dani ponx suka...tapi beli jer, bwk balik kita buatlah penambahbaikkan...nmpk topping n deco atas tu sure korg tak jmpa klu beli kat secret recipe...huhu susun2 coklat kinder buenos, kit kat bite, choc bulat2 tu...lps tu drizzle dgn salted caramel sauce by mysil...wpun rupa tak berapa nak cantik tapi rasa dia mabeles2....dah tau cara nak buat so boleh lah buat sdri next time...


1st time sambut besday katanya...org nanyi muka pelik jer...nmpk kek depan mata dengan lilin sparkle2 lagi pelik dia....cuma bagus sangat sbb dia tak nangis ponx huhu....sebuk jer nak capai lilin tu...tapi sayang plak gbr tak byk...klu ada ponx nielah gegor2 gbrnya...dah semua pakat excited bergerak jerlah masing...huhu


ini gbr yg paling oke sket...kenanganlah utk saya...gbr polaroid by my niece...thanks korng...nnti next time amik gbr cantik2 sket and mak uda bayar eh RM3 sekeping,....haha last but not least gbr latest muhammad danial ariq taken sabtu lepas kat umah org kawen at bandar ikan patin temerloh....buat pelepas rindulah korg kat dia, ke ada org rindu juga kat mama dia...ehh... :p


p/s: kalu rajin bleylah follow ig saya...bleh tgk kat sidebar tepi tu...kot2 ada live update haha...poyos sgt...keh2

3 comments:

Lynn Hamzah said...

kreatifnya...boleh try buat bbq mcm nie nanti...hihihi...

juelee said...

Kak mimi dh kurus, ni msti kes anak kedua yg peel istimewa sgt kan??? Hihihi mmg spesel anak kedua ni, i feel youuuuu. Nk berak pn tahan.... btw, happy beday danial ariq, smg jd anak yg solehh

mimie said...

Lynn try lah buat mudah dan menjimatkan nie...klu dok kampung brg2 nie mmg semua sng nak carikan...hehe

Juelee diet sbnrnya nie...klu tak diet mengembang dgn jayanya lah...tp betul lah 2nd child syndrome juga faktor utama...nak kencing ponx terkejar skrg nie...hehe btw tq aunty jue...

 
Design with love by Jiji for Zamimie