Tuesday, August 22, 2017

Port Dickson Trip 2017 (Weekend Gateway)...

Assalamualikum semua...
trip kali nie saya nak citer pasal trip awal tahun haritu...lama dah masa bulan Februari lagi tu...hehe nak wat camner malam tadi masing-masing baru nak transfer gambar ke PC sebab hampir full storage phone nye huhu...

bila weekend gateway maknanya takderlah aktiviti yang padu dan padat...lebih kepada aktiviti santai dan lepak disamping nak bawak kanak-kanak mandi pool dan laut jer hehe...trip kali nie kitaorang duduk kat hotel masa first hanimun dulu, kali ini kembali membawa 3 anak huhu...

 The Grand Beach Resort Port Dickson...sebabkan takder amik gambar yang proper so kita share satu gambar nie jerlah yer...



so aktiviti petang tu sebelum kanak-kanak ajak turun pool and mandi laut kitaorg bawak mereka tengok haiwan di PD Ostrich Farm...yerlah panas lagi oii kanak-kanak nak mandi laut baru kul 3...huhu



so macam biasa kat sini ada burung ostrich dan haiwan2 yg lain..kanak-kanak excited tengok telur burung unta...derang kagum sebab boleh pijak telur burung tu...







balik dari PD ostrich nie kanak-kanak tak sabar nak turun mandi...kitaorang bawak mereka main pasir dan mandi laut dulu...lepas tu baru kita terjun pool




seronok masing-masing sampai taknak naik...kitaorg pun gilir-gilir berjogging sepanjang pantai tu...berat juga kaki lari atas pasir nie...huhu jenuh nak cari pasir yang mampat sket supaya senang berlari.. kalau tak asik tenggelam kaki dalam pasir jer, nmpk sangat badan berat yer dak hehe..

esok pagi kitaorg breakfast kat KFC jer...sejak2 askar dah ramai nie jarang nak amik buffet breakfast kat hotel mahei...so kita makan kat luar jerlah...lepas tu reoeat balik aktiviti petang semalam...mandi pantai dan mandi pool sebelum check-out..



PD Ostrich Farm
Lot 1419 Jalan Kemang 13 | Batu 9, 
Jalan PantaiPort Dickson 73000, Malaysia
Ticket Fee:
RM15 (Adult), Rm10 (Children age 3-12)


1 comments:

MrsEnoxis said...

X pernah lagi sampai ke PD Ostrich Farm ni. Lama jugak x bercuti di PD..

 
Design with love by Jiji for Zamimie