Thursday, December 7, 2017

Seoul, Korea 2017 ~ Nami-ok (남이옥)...




Lepas jer keluar dari Nami Island tu kitaorang terus menuju tempat makan yang saya cakap tu...Nami-ok namanya..Muslim-friendly restaurant means tak ada jual pork...kat sini ada dijual ayam halal...kalau sapa-sapa pernah makan Mr. Dakgalbi kat Malaysia nie, so ini lah dia dakgalbi yang truly Korea huhu...

kedai nie kalau korang nak datang better call untuk buat reservation untuk berapa orang dan bagitahu sekali nak set ayam halal...dari pemerhatian saya tempat nie banyak tourist datang dengan travel agent...so datang dengan bus, ramai lah kan...kitaorang pun awal-awal dah reserved sbb kami pun boleh tahan ramai juga, 12 orang...huhu 


terhidang macam nie...so nanti kita goreng-goreng jer makanan tu bagi masak dan sebati...macam dekat Malaysia nie pekerja dia yang tolong gorengkan...kat sini kena buat sendiri kot, sbb kedai nie pekerja ada dua orang jer...ahjumma ngan ahjussi jer, orang pulak ramai...mana nak refill makanan lagi, orang nak tambah order lagi...so sbbkan group kami ada dua orang Korean so derang lah yang masakkan...kami tinggal ngap jer...yang paling best adalah refill free (selain ayam) dia bagi seaweed tu semangkuk besar ko, sekali lambak jer dalam nasi...sedap2 hehe...

.:: half way ::.

saya lupa nak amik gambar suasana atau gambaran dalam kedai...sbb tak sabar nak makan, lapar huhu....so gambar bawah nie saya copy dari tripadvisor...dan harap maklum yer, bila makanan tumis-tumis dan goreng-goreng nie akan lekat kat lah bau kat baju yer...sistem pengudaraan kat sini pun tak bagus, dia takder suction fan macam dekat Mr. Dakgalbi tu...so kalau pakai jacket tu better simpan siap2 dalam bag sebelum masuk kedai...sbb jacket confirm nak pakai lagi lepas tu kan...kalau tak korang akan dihantui dengan bau masakkan dekat jacket tu sampai balik Malaysia hehe...kitaorang awal-awal lagi dah buka tinggalkan dalam kereta hehe...

.:: pic from tripadvisor ::.


.:: singsing lengan dah, tak sabar nak makan...lapar dah masing-masing sbb masa nie dah kul 2...last makan pagi tadi kul 7 huhu ::.

.:: posing dulu sebelum melantak tak ingat huhu ::.

.:: makan kimchi dulu ::.

harga kat sini dia kira satu kepala untuk ayam halal 12,000 won...makan lah korang smpi kenyang..sbb mmg kenyang betul kita orang waktu nie...masuk kereta terus tido...sbbkan nak sampai Seoul tu 2 jam lebih sbb dah petang jalan jem...sekali amik, bgn jer tido bloated haha...

rasa dia okelah tapi tak cukup kick bagi saya, mcm ada yang kureng...tak cukup pedas, padahal banyak dah sos kita orang tambah huhu...so far Mr Dakgalbi kat Malaysia nie lagi sedap bagi saya huhu... tapi nak juga rasa original Korea dakgalbi kan hehe..



Nami-ok - 남이옥 (Muslim-Friendly Restaurant) 
Address : 786-2 Eupnae-ri, Gapyeong-eup, Gapyeong-gun, Gyeonggi-do, South Korea
Phone : (031)581-1686
Operating Hours : 09:00 ~ 18:00

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie