Tuesday, May 5, 2009

Cuti 1st May...

Cuti 1st may baru2 nie mesti semua org dh ada plan masing2 kan..dn saya lihat ramai org pulang ke kampung masing.. saya ponx tidak ketinggalan.. tapi saya tak pulang pada 1 may tapi pada 2 may sbbnye jumaat tu adalah hari mendobi serta hari mengemas bagi saya..yerlah stlh lama terlepek morning sickness and stlh masuk jer minggu ke 12 pregnant saya rasa bertenaga sket tuk melaksanakan kerja rumah wpun ada lagi saki baki morning sickness tu..bleh lah kemas bilik yg dh lama berabuk serta berdebu serta melipat baju yang selonggok hingga bila nak paki bju terpaksa membongkar timbunan baju tu..huhu




maklum yer bkn saya malas tapi saya adalah tidak larat serta tidak bertenaga melakukan semua tu..nasib ada my dear yg tetiba datang rajin mengemas serta menvacum ruang tamu dibawah..yerlah segan plak kalau org dtg bersepah2..dapur mmg tidak berusik so maklumlah mmg kemas jer..cuma kadang2 cawan penuh disinki..namun gagah jugalah saya bila sepulangan dari kerja mencuci gelas serta masak air..

my dear plak terpaksa mengadap kerja2nya dengan tekun tanpa culas sbb bisalah dh pulang kekmpung strmyx takder apatah lagi broadband..so bgaimana dia nak membalas2 email2 bos2nye serta melaksanakan report2..takper saya paham dear..


so saya balik ke kg ponx hari sabtu tu stlh my dear bgn sbb malam tu saya perasan dia tidur agak lambt dlm 3.45 pagi..saya bagi lah peluang tuk dia berehat sbb kerja2 dia agak meletihkan sdgkan saya seronok berguling dan berketiduran di depan tv serta didlm bilik..huhu

kami pulang sblm kenduri slps zuhur..secara kbtlan rumah saya ada kenduri kecil2an yg secara kebtulan tiba giliran mak saya..sampai2 jer mmg apa lai saya tol makan dulu..huhu dan msakannya adalah nasi ambang..yea2 saya suka.. rasa kali nie paling banyak sekali mkn..mgkn sbb terlampau kerap sangat mkn dikedai yg kdg2 tidak menepati citarasa serta selera saya yang membuatkan saya adalah tidak berselera tuk mkn..tp bila dikg pula sebaliknye..mkn ubi rebus dicicah bersama sambal sampi 4 kali juga saya tambah..heaven betul...huhu saya mmg suka ubi rebus nie..

malam plak kitaorg mkn mknan yg sama juga smpi dua dulang..yerlah ramai2 kan semua ada semakin bersemangatlah saya mkn..hehe seronok my dear tgk bini dia ni kuat mkn..hehe mgkn sbb mkn kat kg bersama2 mak serta adik beradik lain kot..huhu

owh yer gbr saya takder amik plak sbb bila dh nmpk mknan smpi kerterlupaan nak amik gbr mkn yg pelbagi..huhu lagi ponx saya dh lama tak berblog smpi lupa semuanya..hehehe tapi akan ada citer begbr lain ketika di kg..next entry lah saya citer..

~~adios amigos~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie