Friday, May 22, 2009

Apple Cider Vinegar..

oke sbb dh sangap sgt tak tau nak citer psl apa..so saya decide nak citer psl rahsia nak kuruskan badan tanpa diet2 bagai and mkn adalah spt biasa..huhu time nie gigih betul nak menguruskan badan sbb nak kawin kan..so haruslah nmpk slim melim..hehe ada gak try HL tapi cannot go lah sbb rasa muak klu mkn..yerlah kita nie spesis2 pemakan..so agak2lah klu mkn menda2 bersusu2 nie mmg tak bleh diterima oleh tekak sgt..hehe

oke berbalik kepada citer apple cider vinegar (ACV)..sblm nak consume ACV nie byk gak pembacaan yg saya buat..takutkan cuka tu beb klu dlm fikiran menghakis and sbb saya ponx ada penyakit gastrik..so berkira2 jugaklah nak mkn..tp google punye google, baca punye baca rupa2nye ACV nie adalah elok utk org berpenyakit gastrik jugak yer..

so bila dh confirm serta yakin saya ponx mula lah mkn..beli yg jenama cosway punye..saya mkn yg mcm gbr kat bwh nie..Apple cider vinegar with honey..

cara mkn plak dua kali sehari pagi serta sblm tido...caranye satu sudu besar dicmpurkan ngan air biasa pas tu minum..agak perit jugaklah kat tekak klu tak cmpur ngan air..tp saya suka rasa dia sedap..huhu cuma bau dia ada sedikit masam lah..

so far saya mkn tak abis ponx satu botol..rasanye separuh botol jer dn saya berjaya menyingkirkan lemak2 yg tidak sepatutnye dlm badan..hihi sbbnye sbln sblm kawin saya pi wat fitting ngan mak andam so bila smpi hari kawin baju yg dh difitting tu adalah longgar yer..wpun sblm kawin tu nafsu mkn saya adalah tidk dpt dikawal serta ditahan2 lagi..sng citer mkn jer kejanye yerlah org senang hati kan.. and so far saya perasan gastrik saya sejak dr tu dh takder dh...mean sejak2 tu takder dh kena gastrik smpi skrg..

tp saya dh stop dh mkn sejak kawin sbb mission accomplish kan...huhu saya tinggalkan jer kat umah angah saya dgn harapan dia akan kurus..hehe :p so kat bwh nie ada sket2 lah khasiat yg saya googlekan utk anda..so klu nak tau lebih detail try lah google and byk gak dibincangkan kat forum2...


Antara Khasiat Apple Cider Vinegar :
  • Membantu mencairkan darah dan meleraikan paras kalori serta gula secara efisien.
  • Melindungi organ hati dari keracunan serta mengelakkan masalah hati.
  • Mengaktifkan metabolisma dan sel-sel dalam badan serta dapat menghapuskan elemen toksid dalam badan.
  • Membantu bagi mereka yang ada masalah sembelit.
  • Memecahkan molekul lemak dan secara tidak lansung membantu proses penurunan berat badan.
  • Memperbaiki masalah sistem kencing.
  • Memecahkan kandungan batu karang dalam buah pinggang dan pundi kencing
~~end~~

6 comments:

miera said...

hi, kat mana boleh beli Apple Cider Vinegar nih? Thanks

mieoney said...

bleh beli kat dealer cosway..tp klu kat pasaraya biasa ponx ada gak lah..cuma dia takder yg with honey..selalu apple cider biasa jer..

ZM said...

harge berape?

lol said...

hi...kalau utk yg dh kawin tp nk pregnant bole xminum apple ni?

yuhasliza yusof said...

Sekarang cosway x kuo kan dah jenis cecair...dh jenis pil...masih sama ke fungsi dia?

mieoney said...

yushaliza saya ponx tak pernah cuba yg pil tu...sbb lepas kat cosway tak kuar dah saya cari kat pasaraya jer...beli jenama Bragg ada...mcm2 jenama ada tp kena cari yg ada serdak2 kat dalam bru pure...

 
Design with love by Jiji for Zamimie