Wednesday, June 12, 2013

Sana'a Restaurant, Cyberjaya...

salah satu lai port nasi arab dekat cyberjaya nie...sana'a...erm klu sapa familiar dengan cyberjaya dia dekat deret dengan dominos pizza...dekat dormain klu tak silap saya...mmg kat situ byk kedai2 makan, and kebanyakkan unsur2 timur tengah nie...ramai rupanya org2 timur tengah dok kat area cyberjaya nie...


so masa my parent saya datang ari tu kakak saya bwk derang mkn kat sini...masa derang dtg kat umah saya dia dok citer lah psl kedai mkn nie...mydad mmg suka jer mkn nasi arab nie, mymum plak dia ckp best wpun dia tak berapa nak suka mkn nasi arab....so kitaorg ponx teruja nak cuba lah sbb derang ckp sedap...mcm biasa hari jumaat mlm lah kitaorg pegi....


kedainya takderlah besar sgt...tp ada jugalah table2 dekat luar...utk org nak lepak2 smoking and hisap shisha...rata2 yg mkn kat sini muka2 arab semuanya....dari pekerja, tukang masak semua arab...yg bkn arab org yg kutip pinggan jerlah indon mari huhu....menu saya lupa plak nak snap...tp menu adalah complicated sbb terlalu kreatif sgt smpi pening nak baca...last2 saya suh mydear jerlah yg order...





ini 3 menu yg kitaorg order...jgn tanya saya namanye sbb saya tak ingat...lai satu sbb lain sket dari saba' kan...bg kitaorg nasi tu biasa2 jer, kami lebay suka yg saba' punye....portion ponx tak sebanyak saba'...tp harga tak dpt bandingkan sbb mydear yg byr...tp lamb kebab dia adalah sedap hokey...yg terbaik bg kami...selama nie kat saba' kitaorg biasa order chicken kebab jer....tp yg nie sedap, mkn plak dgn garlic sauce tu terbaik...huhu next time dtg order kebab jerlah kot... :p


ini kapten america saya yg suka jer mkn nasi arab...sbb tulah kitaorg order 2 set nasi...satu utk baba, satu untuk eman...tak padan yg kurus kuat mkn nie...huhu

4 comments:

Yatie said...

Eman habis ke makan nasi banyak tu?

mimie said...

3/4 pinggan juga dia mkn tau yatie...itu blm lepas mkn request nak mkn oat ngan susu...

Rina Bahari said...

erm.hari tu msk dlm jjcm kan ..selalu saya mkn kat saba jer... erm nanti bleh try kat sini plak la...kat situ ada humus gak ke ?

strawberi said...

samala ngan budak 2 org kt umah..suka mkn nasik arab..sebab dorg tk suka mkn lauk sgt..nasik arab kan..takde lauk pun sedap..dahla mengenyangkan..semlm pun gi mkn ns arab kt presint 14

 
Design with love by Jiji for Zamimie