Thursday, June 6, 2013

Mee Udang Mak Jah, Kuala Sepetang....


cuti-cuti malaysia hari tu sempat lai kitaorg singah bermalam di Taiping...tak tau pasal apa mydear suka sangat ke sini...mgkn mengimbau kenangan masa zaman dia belajar kat MRSM taiping tu kot...takperlah kita layankan jer....



so mlm tu mydear ajak dinner kat mee udang nie...walaupun dia takder lah pemakan seafood tp dia layankan jerlah bini dia nie ha....huhu agak jauh juga perjalanan dari taiping dlm stgh jam klu tak silap saya...dah lah waktu petang rembang, nak magrib masa tu...lalu kat kampung orang...bila dah smpi kat hutan paya bakau tu maknanya dah nak smpi lah ke mee udang mak jah nie...

sepanjang nak smpi tu byk gak jmpa gerai2 yg jual mee udang nie...tp kita teruskan niat dan hajat ke sini lah...mgkn next time bley gak cuba kat gerai mak teh ke, pak ngah ke...huhu nak tau dah smpi ke tak kat gerai nie senang jer...klu tengok meriah sangat tempat mkn tu, siap ada kon kat tgh jln, and sign no parking maknanya dah smpi lah tu....huhu


dah lama tak letak gbr eman kan dah besar dah dia...dah pandai memilih mkn...mknan feveret dari pagi breakfast smpi lah ke mlm dinner...nasi ngan telur...klu bg menda2 lain tak berapa nak laju dia mkn...kasi nasi ngan telur, dengan kicap ponx dah cukup, boleh habis sepinggan nasi dia mkn...jgn main2...

.:: nasi putih + telur dadar = eman ::.

meh kita tengok plak menu yg kitaorg order....so klu dah ke sini mestilah kena order speciality dia mee udang pilihan saya dan mee grg udang pilihan mydear....



 .:: mee udang biasa ::.

saya amik mee udang biasa jer...tak pilih ponx yg special...sbb bezanya besar kecik katanya...tp mee udang biasa nie byk juga udangnye...dekat 10 ekor...tp udang dia kecik2 jer tp isi dlm lembik dan tak manis....mcm kurang fresh ponx ada...rasa mee udang biasa2 jerlah bg saya...


.:: mee grg udang ::.

ini pilihan mydear mee grg udang...udang dia mkn 2 ekor jer...selebihnya dia bg saya...rasa ada kot dlm 5-6 ekor udang saiz mcm udang yg saya punye tu...yg nie lai tak fresh sbb kepala bila angkat dia relai dari badannya...rasa ponx dh semacam jer...mee plak rasa kicap2 sungguh2 lah...tak rasa mcm mee grg ponx, rasa mcm mee kicap jer...huhu



1 comments:

El-Janna said...

wahhh macam syiok ja

 
Design with love by Jiji for Zamimie