Wednesday, June 26, 2013

Week 23....

Punyelah malas nak update blog...tapi kalau mkn rajin jer...sian kat adik baby, mama takder update psl dia ponx sekerap abg eman yer...so minggu nie saya adalah 23 minggu pregnant dah...kalau ikut smpi 40 minggu baru bersalin mcm eman dulu, maknanya saya ada lebay kurang 17 minggu jer lai...huhu

klu ikut perkembangan mama mmg berkembang lah...perut kocik jer, yg besar muka, badan dan part2 yg sepatutnya...mkn takderlah byk sgt, kudapan ponx jarang amik...tp mgkn sbb suka amik mknan berat time mkn so sbb tu berat sgt badan nie...pi klinik check-up doc asik geleng kepala jer sbb naik every month lebay kurang 2-3 kg....haha buat MGTT test bersih dari diabetes....mgkn faktor pemakanan rasanya nie...

.:: bulat tak saya...tu dah cover sket double chin huuu nangis ::.


adik baby takderlah besar mana...masa last check-up adik baby baru 400 gram jer...owh yer gender adik baby ponx dah tau tak...hehe bley lah derang ber3 tu geng...mama jerlah sorg2 takder geng...takder harapan nak beli gaun ngan cekak rambut... :p tp dok ckp beranak lah lai...haha mcm nak beranak tu senang mcm 123...takper insyallah klu ada rezeki next time pregnant kita doakan utk baby segender ngan mama lah kuar...huhu

klu korang nak tau sblm saya tau saya pregnant mydear mimpi saya pregnant baby girl...kali kedua plak dia mimpi ada org ckp ngan dia saya pregnant...masa tu period blm lewat lai...so saya ckp ngan mydear yg dia memikir terlalu banyak psl nak baby...huhu tp alhmdulilah rezeki pregnant juga...so mimpi kali kedua tu adalah petanda yg saya pregnant...mimpi kali pertama adalah sebaliknya...huhu apa2 ponx tak kisah janji baby kuar ngan sihat yer....pstt nama ponx dah ada tau...ngeh2...

mengikut babycenter berat and besar baby lebay kurang mcm mangga besar tu...mangga india tu kot yg sebijik lebay kurang 1/2 kg....nyum2....kali nie kitaorg plan nak buat 3D and 4D scan kot...tp nak tunggu 26 week ke atas lah kot, skrg nie mcm awal lai nak buat...dulu masa abg eman takder buat ponx, tp kali nie saja gedik2 nak buat...huhu 

1 comments:

With Julia said...

Besar dah adik abg long eman...best kot preggy....hahahha nk jugakkkk tp biar Qi dh pandai sebut umi dan walid hahhahah mohtip? Kena ar pandai baru leh jadi abg long hehhehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie