Monday, September 14, 2015

Pilot Cafe, Bandar Baru Nilai....

lama dah tak buat entry tempat makan kan...gambar mmg melambak2 lah kan...tapi malas giler nak menulis kat blog nie ha...sbbkan kitaorg nie dok sempadan nilai, mmg acara JJCM byk dekat area nilai...tak yah nak bercantik2 sangat...tak smpi 10 minit dah smpai huhu....




kali nie pilihan kami di Pilot Cafe yang menyediakan menu western..lama dah teringin nak mkn western selain dari kedai yg kitaorg mkn....interior dalaman mmg berkonsepkan kapal terbang, dah nama ponx pilot cafe kan...tapi sket ponx takder kena mengena ngan cerita pilot cafe tu eh...secara kebetulan dia buka waktu cerita tu baru nak kuar wayang huhu...dani mmg excited giler2 dalam kedai nie...smpi tak nak duduk kat atas kerusi, mcmkan dia nak meronda ke sana kemari dalam tu...huhu



.:: tengoklah tak nak duduk..klu boleh nak meronda2 satu kedai ::.





 .;; sebuk mama nak snap gbr dia tak sabar2 nak tengok...smpi tersnap sekali perut mama hehe ::.

so secara basicnya begini lah keadaan kedainya...agak kurang selesa, cramp sket sbb kedai tak besar sangat plus kat satu sudut tu ada tempat disave kan utk busking lah mcm tu...so agak amik space disitu...so meh kita tengok menu dulu...

.:: kedai baru lagi tapi menu ada sedikit lunyai...tanda2 org ramai datang kat sini ::.


.:: full menu...ada juga set ::.

meh tengok plak apa yg kitaorg order malam tu....empat org 4 dish kitaorg order tau huhu

.:: air suam jer sudah huhu ::.

order air suam untuk mengelakkan dari anak2 buncit minum ais smpi masa mknan smpi dah kenyang dengan air...so bila order air suam nie tak pndgnya derang...atau tips lain, bila dah nak abis mkn baru order air..



ini makanan eman...chicken chop lah senang citer...tapi kat sini nama depan semua dia nak letakkan nama2 jet pejuang...huhu sedap juga chicken chop nie sbb gravy dia lain dari yang lain...taste ala2 oriental gitew...selalukan kuah black pepper lah, mushroom sauce lah...tak yg nie lain sket...tak ingat nak describe camner sbb dah lupa rasa dia camner haha...



ini menu mama...mana2 klu mkn western sure saya akan order kambing...bekbekbekkkkk hehe feveret ooo lamb grill...tapi yg nie mmg puas makan sbb portion besar tapi tulah kena makan laju2 sket sbb bila terkial2 makan and slow nnti dah sejuk mcm beku2 sket lemaknya.... kuah dia black pepper, okelah sauce dia sedap juga...sauce untuk salad tu sedap sekali, habis salad2 kat pinggan org lain ponx saya mkn huhu...cuma baked potato tu agak kureng sket, terlebih masak kot so dia mcm dry sket..


ini menu baba...menu org menjaga kesihatan mmg mcm nie...grill2 sajer, klu boleh pilih part breast sure dia amik yg tu kot...tapi mknan org lain ponx dia sebat jer huhu...yg nie rasa mcm biasa lah grill chicken mkn ngan black pepper sauce yg sama mcm lamb grill tu...tp klu mkn ngan brown sauce lagi sedap kot...


plan asal orderkan untuk dani...tapi makan sket jer budak tu...lebih baik order oglio olio...huhu yg nie semua org ponx mkn, untuk karbohidrat lahkan....tapi tulah bila smpai kat kitaorg mknan dah sejuk, plus kuah carbonara tu dah jadi pekat...terkulat2 kitaorg nak abiskan...takderlah sedap sangat sbb rasa kuah tu mcm kuah instant...tahlah tekak saya kot...sbb saya pernah mkn yg sedap lagi dari nie, yg light sket kuahnya...yg nie terlalu pekat and berat, memuakkan...tak abis ponx kitaorg mkn...

service agak slow masa hari kitaorg mkn tu...pdhal takder lah ramai sangat org...pekerja ponx tak ramai...dia lah yg amik order, nak key-in order, nak kemas meja...kitaorg tgu dekat 15 minit jer untuk buat order...panggil2 tak dtg2 kejap, kejap...naik hangin kejap kitaorg...mknan ponx agak lmbt smpi mgkn masih lagi baru so agak tak berapa cekap didapur...mknan sampai ponx stghnya ada yg dah sejuk...mgkn sbb tak cukup pekerja bila mknan dah siap takde sapa nak hantar...ada juga nmpk mcm anak beranak owner kedai kot, tapi tokei kan, jadi cashier and sebuk belek phone jerlah kejanya...sket ponx tak nak tolong amik order ker....

so far mknan takder complaint selain dari service yg sedikit slow...mgkn perlu pertingkatkan lagi service bagi laju sket...sayang mknan dah sedap dah...boleh maju klu mcm nie...hehe



Alamat:
Pilot Cafe
Lot 9915, Jalan BBN 1/3F,Lagenda 2,
71800 Nilai
Negeri Sembilan
017-5010091
Closed on Monday

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie