Friday, October 2, 2015

Sydney Trip 2015 ~ Madame Tussauds...

sambung lagi eh citer sydney...kena gigih menulis nie...klu tak lupa segala-galanya hehe..so lepas jer kitaorg check-in lepak2 kejap kat bilik, luruskan pinggang dalam 3-4 jam kitaorg gerakkan montot utk menuju ke destinasi pertama...klu ikut mmg malas, tapi mengenangkan masa tak byk kat sana, and byk lai tempat nak pegi gerak jerlah...



pengangkutan hanyalah dua kaki sahaja yer....takder nak beli octopus card ke mymulti card ker takder eh...sbb kira2 balik rasa mcm rugi...tengok kat google map jarak dari satu tempat ke satu tempat dekat jer...klu jln kaki dalam 10-20 minit katanya...plus memikirkan kat negara org so kira enjoy lah scenery serta sejuk dan redup mmg takder masalah nak jln...tapi bila dah berjalan tu mmg ada masalah...masalahnya jlnnya adalah jalan berbukit yer...nasiblah nak tolak stroller semua, mmg menongek montot, mmg byk kalori terbakar...haha redha jerlah...

.:: ini waktu turun bukit...balik mmg kena menongek panjat bukit...tapi sbb cuaca sejuk dan redup takderlah rasa stress sangat hehe ::.


.:: muka keletihan sbnrnya...paksa2 senyum juga...tudung ponx senget2 lantakkan jer huhu ::.

tempat tuju yg pertama kitaorg pegi Madame Tussauds, 1st sekali sbb nak claim tiket....kitaorg dah beli tiket awal2 dari Malaysia secara online...kdg2 beli online nie lagi murah sket dari beli on the spot...senang klu korg dah plan nak travel beli jer entry tiket tu awal2...senang nak bajet...tiap2 bulan beli 1 tiket utk satu tempat...takderlah nnti bila nak travel kuar and bwk cash byk2...mcm kitaorg tiket2 masuk semua dah beli siap2 dari sini...hotel ponx dah byr siap2...waktu travel tu sediakan duit utk mkn, transportation, etc...



kitaorg amik pakej yg nie 5 attraction..klu kanak-kanak bawah 3 tahun free...so korg tengok jer yg online price...murahlah klu amik pakej nie...dia ada 5 combo...pilih jerlah tempat mana yg korg nak pegi and tak nak pegi...


klu tengok dari sini 4 tempat nie kat area2 yg sama jer...cuba manly sealife kat tempat lain...klu nak senang kena naik feri...dekat sket klu naik feri, klu naik bas atau train jauh sket...

.:: depan Madame Tussauds nie ada Museum Maritime, tapi sbb ada had umur utk masuk so kita tengok jerlah dari tepi nie..byk kapal perang and ada submarine juga yer ::.

gbr kat madame tussauds nie mmg ler tak byk...muka mmg selebet lai ponx takder mood sbb letih sangat...dani plak waktu nie mmg crancky sangat...nak duduk dlm stroller ponx tak nak, nak berdukung jer...mgkn sbb dia letih tak cukup tido gaknya....so hadap jerlah gbr yg elok sket nie eh huhu...



karaketer feveret eman nie....ada thor semua...tapi sbb space dia kecik, sempit sket...plus kat sini mmg ramai plak org nak mengambil gbr so jadi byk gbr yg mcm kurang menjadi sket...







.:: ehem sangatkan...haha ::.

banyak jer lai gbr dalam tempat nie tp malas lah takkan nak share semua kan...hehe cukuplah nie...muntah plak korang menenguknya nnti...


kat luar-luar nie mmg byk giler burung seagull nie...pantang bagi mkn mcm jinak2 merpati gitew...budak2 nie dah lah tengah mkn twisties waktu nie, mmg lai dekat2 beburung nie..dah jakun bg jerlah sekeping dua...tapi dasar org Malaysia ada signboard 'do not feed the bird' lagi galak dia bg burung mkn...dasar rebel...haha 

oke sambung lagi nnti yer...

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie