Tuesday, October 6, 2015

Sydney Trip 2015 ~ Sydney Sea Life Aquarium...

sambung lai cerita sydney...selagi sempat nak cerita jer...huhu ari nie dah 36 minggu dah pregnant, on time jer boleh nak bersalin dah...hehe tp doc cakap adalah lebih baik selepas 37 minggu...takperlah kita tgu jerlah bila2 time baby nak kuar sdri yer....



lepas jer kuar dari Madame Tussauds tu kitaorg pilih untuk masuk dalam Sydney Sea Life plak...sbb dia berdekatan jer atr satu dengan yg lain nie...lai ponx dah lewat petang dah...nak masuk musim sejuk cepat gelap, kul 5 waktu tu dah gelap...kedai2 ponx tutup awal...so kita kejarkan masuk sini dulu lah...

kat sini ponx saya takder amik byk gbr...serius dah letih giler dah...waktu nie kul 4.30 klu tak silap saya...dani ponx dah kaw2 mengamuk...so gbr mmg tak byk amik...plus gelap saja dalam nie, gbr tak byk yg cantik...byk tak jadi jugalah senang cerita...


.:: kuar2 dah gelap malam dah...padahal bru pukul 6 klu tak silapnya ::.

.:: penat dah masing2 muka atak masam juga hehe ::.


 .:: aquarium dia mmg cantik2 lebih and byk juga jerung huhu ::.

.:: lobster..besar tau nie ::.

.:: stingray ::.

.:: patrick aka tapak sulaiman...lebih besar dari muka eman hehe ::.


.:: alaska crab ponx besar giler...teringat dokumentari deadliest catch...tetiba rasa terliur tengok ketam nie...hehe ::.


gbr secara jelas dia lebih kurang aquaria jer....design ponx sama tp yg nie lagi besar sket and byk sket lah spesise minatang lautnya...kawasan ponx luas bertingkat2, byk panel interactive...kanak2 mmg suka...tapi sbb masing2 dah penat, jalan ponx dah seret kaki jer...so laju2 jerlah jalan sbb nak bagi habis cepat hehe...

kuar dari sini terus jer kuar and balik hotel...saya mmg dah tak larat plus anak2 mmg dah tak larat langsung...yg larat lagi pi jalan2 cari makan...sbb saya tak ikut mmg takder gbr mknan lah...hehe mydear tapaukan utk saya and eman mkn jer...derang mkn nandos malam tu...insyallah halal nandos tu...lain sket lah dari rasa nandos kat sini...tp dah lapar belasah jerlah mkn...budak2 plak balik jer bilik saya mandikan, bg susu terus tido sampai ke pagi huhu...takperlah recharge untuk berjalan2 esoknya...mama ponx berendam dalam tub air panas utk bagi hilang sakit2 and sengal2 badan semua...hehe


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie