Wednesday, October 7, 2015

Danial is 2....


happy birthday my little man soon will become big brother...sudah 2 tahun kesayangan mama nie...tak puas rasa nak bergomol bermanja ngan dani tak lama lagi dani dah ada persaing...don't worry mama tetap sayang anak2 mama...tiada berbelah bahagi...



budak 2 tahun nie akal dah byk dah...ckp ponx dah pandai...naughty sangat and pandai amik hati yg tak tahan...bley cair mama tau...tp cam biasa perangai anak no 2 nie mmg sinonim...keras kepala, berani mmg bg jer kat dia...suka sangat menjerit klu tak dapat apa yg dia nak...tp selalunya brg dari abg eman lah...klu barang kat kedai tu jarang2 sket... klu terangkan kenapa tak boleh dia paham jer...tak ponx alih jer perhatian kat menda lain...senang sangat hehe...



ciri-ciri ketua mmg ada dalam diri wpun kecik lai...dia akan lead the way...klu nak g mana2 dia akan make sure semua org ada...sorg2 nama dia sebut...klu htr g rumah pengasuh mesti tanya baba, mama, abg eman...so kenalah jawab, abg eman g skool, mama g work, baba g work, dani g umah acik mar...bru dia akan tersenyum...


klu kira one, two, three mmg laju jer sampai ten...tapi ada jugalah termiss...klu main lego karakter mmg feveret lah dia cabut2 and tukar kepala kaki semua...tah sapa yg mengajor tah...tetiba jer hulk kepalanya dah jadi ironman...kaki dah ke spiderman...klu permainan dia sapa ponx tak bley usik, tp permainan org ponx permainan dia hehe... g makan, g mandi, g tido semua nak bawak...apa2 permainan yg nmpk depan mata semua kaut nak bawak tido...klu time dia tido mmg kena sorokkan...klu tidak esok pagi bgn klu ada 10 toys semua nak bwk g umah pengasuh...tak menang tgn takper guna tgn org lain...pdhal dah smpi sana bkn main ponx...


kalau gbr selfie kena bg kat dia...mcm2 aksi nnti dia buat...mydear mmg rajin lah amik gbr selfie ngan dia...nnti dia tunjuklah gigi ke lidah ker...lepas tu sebuk nak tengok balik and gelak teiba...syok sdri lah tu yer...smpi skrg still tersasul2 nak panggil dia baby...smpi eman ckp "mama, baby?" "sapa baby"...hehe yerlah dah jadi baby besar dah skrg nie yer...


tak lama lagi kita akan berlima...dani jangan nakal2 yer, jangan nak cranky sangat sbb skrg dani dah jadi abg...nnti malam kita tiup lilin yer...mama doakan dani membesar menjadi anak yg soleh serta org berilmu...jgn susahkan org lain, kena pandai berdikari... :)

1 comments:

juelee said...

happy besday dani.. sekejap je masa... karakter dani sama sangat dgn mayyah...

 
Design with love by Jiji for Zamimie