Tuesday, October 9, 2012

Langkawi 2012 ~ Taman Buaya Langkawi...



next kami ke taman buaya plak lepas turun jer dari kereta kabel...tiket masuk klu tak silap saya dewasa RM10 and kanak2 RM5 jer...mcm biasalah taman buaya letak buaya lah keseluruhannya...tapi best jugak sbb masuk2 jer derang akan tunjuk peringkat umur buaya...


dari umur setahun smpi 8 thn klu tak silap saya...transformasi selama 4 tahun tu beza sunnguh2 lah...tp saya cuak2 sket kat dlam nie sbb rasa cam buaya tu dekat jer ngan kita...buatnye dia lompat and ngap sia2 jer...eh buaya bley lompat ker...huhu


 eman yg plg excited sekali sbb dia first time tgk buaya nie...dah lah mulut bising tak tau takut plak tu...saya yg seram tgk sbb dia berlari2 tinggalkan kitaorg terkedek2 kat blkg jalan...biasalah montot merat semua jd malas nak gerak...


serius buaya kat sini besar2 gemuk2 plak tu...mcm gbr atas nie korg nmpk mcm kecik tp besar nie...sbb dia jauhkan so nmpk mcm kecik...yg nie buaya2 yg derang gunakan utk show...ada dua show sehari klu tak silap saya kul 11 and kul 2 ptg...so klu nak dtg cari timing2 mcm tu...tak ponx dtg time derang bg mkn dlm kul 4.30 so bley lah korg tgk buaya2 nie rebut2 mknan...



see very the big lah buaya tu...saya nak amik gbr ponx jadi takut...sbb tgh diri atas jmbtn waktu nie...kang tetiba buaya tu langgar jmbtn tu and roboh tak ker sia2...nak larikan diri ponx tak smpt sbb sebuk berposing...huhu




 yg nie jmbtn merintangi kolam yg penuh ngan buaya...buaya besar2 semua nye kat bwh nie...so lalu kat atas nie bley nmpk dr celah2 kayu buaya kat bwh tu...


see eman mulut semua muncung jer sbg tanda tgh bercakap...berckp dengan penuh kesungguhan tu...korang ponx tak terlarat melayan dia punye keterujaan taw...siap nak pusing lai jln...dah lah tu eman, baba ngan mama dah letih dah nie...hehe


klu korg tak pernah pegi lai better pegi, sbb yg nie tak rugi...nak lagi best pegi waktu ada show...mmg tgk buaya jer tp bley tgk semua jenis buaya...ada buaya kudung ekor, ada buaya bongkok, nie semua2 dia letak kat bhgn handicap punye part...kwsn dia ponx bersih jer....redup plak tu sbb byk pokok2 kat sini...pdpt saya klu penah pegi better pegi, klu dah pernah nak pegi lai ponx takder masalah...

owh lai satu info lagi 2 thn korg dtg akan ada taman rama2 plak dekat kwsn lapang depan the danna dekat perdana quay tu...bgslahkan create byk2 lai tempat menarik supaya org tak bosan asik jln tempat yg sama jer...

3 comments:

Yatie said...

masa pi langkawi ...kiterang tak pi pun sini ..eeeehhhh tak tau pun

mieoney said...

rasanye tmpt nie agak baru jugak kot...dlm 2 thn rasanye...

Anonymous said...

hey funny, I just discovered your blog, and really love it!!! You have a great style and are really inspiring. Definitely have a new follower and a fan! If you get a chance pop up by my page, maybe you would like freshwater pearl jewelry.You can visit our freshwater pearl necklace. and our sterling silver pendant have good quality.

 
Design with love by Jiji for Zamimie