Tuesday, October 23, 2012

Langkawi 2012 ~ The Loaf...

tenggelam timbul, tenggelam timbul entry langkawi nie kan...haha tah apa2 lah saya punye tahap kemalasann sekarang nie...semangat nak update tp bila dah depan pc luntur terus semangat sbb bila byk menda nak wat dlm fikiran yg dah pudar2 dalam ingatan terus nak dilupakan...haha



yg nie sambungan dari entry dekat makam mahsuri tu...lepas ke makam mahsuri adalah aktiviti di pekan kuah iaitu aktiviti sopping menyopping...itu nnti saya buat entry selepas entry nie...nak bg sket tips2 shopping utk org yg pertama kali ke langkawi...


so lepas dah petang habis shopping ingat nak blk hotel dah nak rilex kat bilik plak...tp bila nak separuh jln tu eman tido plak, terus lajak ker awana porto malai, ingat nak turun gak amik gbr kat kwsn tu tp mydear malas plak katanye sbb panas, kesiankan eman tido tak selesa...so mydear cdgkan kita lepak kat the loaf dekat perdana quay...kira minum petang lah nie...thn lepas dah pegi, thn nie repeat blk...agak2 klu next 2 years dtg blk pi lai kot kat sini huhu...


kali nie kitaorg just amik roti jer...abis dah kata minum petang kan order air ngan mkn roti lah...kat sini best sbb bila kita dh pilih2 roti nnti dia akan tol panaskan and potong sekali...so mudah lah kita nak mkn...kitaorg amik 5 jenis roti yg berlainan...kebykkan dari apa yg kami amik takder jual kat the loaf KL... and klu korg nak tau the loaf kat sini roti dia adalah sedap hokey...beza tul bila mkn yg kt kl punye...so dh dtg kena cuba yer...


ada jual juga jem2 buatan sdri tg campuran apa...nicelah nmpk homemade punye...tp harga almaklumlah, pdahal botol kecik jer nie mcm botol penut butter yg kecik tu...



so bila minum petang kenalah santai2 kan...so acara santai2 kamilah nie...huhu


santai sambil enjoy the food...bleylah rasa cam tuan punya yacht kat belakang tu...eman ponx seronok jer mkn roti sbb sedapkan...dah ler dia baru bgn tido mmg fasa perut tengah melapar...haha korang bley tgk sdri aksi dia mkn...





hasilnye...comots.... :p


lepas perut dah kenyang kita sedekah plak ngan ikan2 kat luar tu...punye banyak anak2 ikan best jer bg mkan...tpi ikan kat sini high class punye mkn biskut famous amos dari kl tau...tak mkn mknan ikan tu...haha biskut tu jer yg jmpa dlm beg...lai ponx dah tinggal serdak habuk2 kasar bg jerlah...klu tak berkurun lah dalam handbag saya sblm dibuang...




The Loaf
C9, Perdana Quay Telaga Harbour Park,Pantai Kok, Langkawi Kedah,07000, Langkawi, Kedah04-9594866

1 comments:

Hazmin Hamudin said...

Lama dah tak pegi langkawi ni. Tapi hujung tahun selalunya musin hujan dan kadang-kadang boleh banjir.

 
Design with love by Jiji for Zamimie