Wednesday, October 3, 2012

Langkawi 2012 ~ Four Points by Sheraton Langkawi Resort...

nmpknye ada yg semangat nak baca entry psl langkawi nie sbb derang ponx akan kesana juga...tapi tak taulah sempat ke tak nak abiskan update entry sblm waktu korng pegi...takperlah klu tak sempat korang bley baca entry Langkawi 2011 saya....sama jer lebay kurang cuma yg 2012 nie ada tempat2 lain lagi saya pegi...

so hari nie citer psl hotel penginapan kitaorg...sbb thn lepas duk kat pekan kuah, so pegi kali nie mydear ckp nak dok area2 pantai cenang...cari punya cari dekat pantai cenang ada 2 hotel jer yg best, casa del mar dgn meritus pelangi tp melampau overprice plak...lepas tu kitaorg try cari dekat airasia.Go promotion lain n nmpk four points punya promotion yg menarik....


four points by sheraton nie baru lai beroperasi dekat setahun juga rasanye....dia refurbish balik hotel langkasuka...so korang akan tgk binaan dia cam hotel2 lama jer...yg baru perabut and finishing dia kot...hotel dekat padang matsirat jer...lebay kurang 5 minit drive dari airport...dekat sgt...




bilik kitaorg amik biasalah bilik deluxe....tp biliknye besarlah sungguh smpi masuk2 rasa mcm gonjeng jer bilik tu...huhu klu letak katil king size dua ponx muat kot....almari ponx besar mcm nak dok berbulan2 jer kat situ...huhu cumanye lantai tiles...dah ler sejuk aircond lantai tiles tak bley belah taw..masing2 rebut2 cari selipar sbb tak tahan pijak lantai...huhu

masa 1st day tu kitaorg amik bilik kat ground flour yg ada easy access ke pool...sbb bley kuar terus dari sliding door ke pool...lepas tu cam tak best plak sbb mcm tak privacy sbb korang akan nmpk org lalu lalang ke pool...cermin takderlah tinted ponx...lpeas tu ada nymuk byk, hotel siap sediakan mosquito repellent lai taw...so 2nd day kitaorg minta transfer tgkt atas...okelah sket privacy and nyamuk ponx takder...basic amenities semua ada lah mcm kat bawah nie...iron board ponx ada...cuma iron kena minta dia atrlah sbb takder kat dlm bilik...



bilik air ponx oke selesa...ada bathtub, ada shower besar atas kepala...best2...cuma korg jgn terkejut klu dapat bilik mandi yg agak creepy sket...bkn creepy mcm berhantu tp dekat siling dia tu cam berkulat2 sket...sbbnye hotelkan guna air panas kan...so wap2 air panas tu kuar dia tak ley pegi mana2 sbb takder ruang pengudaraan...tu yg lama2 jadi berkulat sililng dia tu...itu dari permerhatian saya lah...sbb dua2 bilik yg saya pegi tu sama jer...cuma bilik kedua tu okelah sket....

nasihat saya kalau amik bilik amiklah tingkat kedua dan keatas...tingkat bwh sekali klu bley elakkan, sbb rasa mcm kurang safety sket and byk nyamuk...yg lain2 okelah...dia punya sofa ponx lebar bley jadi satu lai bed...korg mintak jer extra blanket...mcm kitaorg ari tu rapatkan kat katil, bentang blanket suh eman  tido kat situ...nyenyak dia tido bgn siap kena kejut lai sbb dah size katil single dah...


 kat sini ada gak kids playroom tp simple jer lah...boleylah nak bg kanak2 mcm eman nie puas hati...huhu tp eman takderlah tertarik sgt dgn toys tu semua sbb dia sebuk dok main basketball...seronoklah dia sbb dpt jaringkan gol...lepas tu yg jaga playroom tu plak tukang sorak...huhu so klu agak korg nak mandi pool tp anak tak mo, korg letakkan jer dlm playroom tu...tp mustahillah kan budak2 takmo mandi pool...huhu



dia punye pool ala2 infinity pool....besar gitew klu petang2 lepak kat sini mmg heaven sbbnye bley tgk matahari terbenam...mmg matahri terbenam klu tgk dr jauh  terbenam tgh2 pool...tp masa mandi tu saya takderlah bwk kamera so menikmati keindahan mcm tu jer...tp pool dia best besar dan luas punye...kedlman ponx sama rata jer...4 kaki kot klu tak silap saya...


ini sempat snap dari bilik jer masa matahri terbenam...cantikkan...klu korng nmpk bumbung 4 segi tu, org hotel tu ckp dulu itew adalah water park...tapi tak dpt sambutan so terpaksa tutup...sayang betul sbb besar sangat...yerlah org langkawi tak ramai mana ponx nak pi tempat tu...klu pelancong ponx takkan semata2 pi langkawi nak ke sanakan...

tp hotel nie korg jgn expect dia cam sheraton taw sbb dia tak sama ponx...byk lai kekurangan disana sini...tp still bley lah nak menginap sbb dia takderlah fancy sgt....loby ponx simple giler...bilik ngan lobby adalah bangunan yg separate yer...lepas tu jgn terkejut receptionist kat kaunter ponx bley jd porter hantar beg kat kereta huhu...



Four Points by Sheraton
Kuala Muda, Mukim Padang Matsirat  
07100 Kuah, Kedah
04-955-6888




3 comments:

Lynn Hamzah said...

nanti kalau gie langkawi boleh gak usha2 hotel nie...thanks...

klANA said...

luasnya bilik & view pun cantik...

mimie said...

bley dipertimbangkanlah hotel nie..kitaorg ponx redah jer...klu pi ramai2 bestlah sbb bilik besar...

 
Design with love by Jiji for Zamimie