Wednesday, October 10, 2012

Tamayaki at Publika...(edt)




so comel smpi lalu 2-3 kali pandang...cerita weekend aritu balik rumah PIL so cam biasalah dah ke area sana singgah lah dulu kat publika sbb nak beli chatime...mydear tgu dlm kereta sbb eman tido...kedai nie namanye tamayaki...jual takoyaki lah apa lai, ada mcm2 jenis plak tu...




serius kedai dia klu korg lalu akan pndg byk kali sbb sngt menarik...kaler pink hitam theme dia....semua ponx comel2 belaka....mcm gbr yg atas nie dia kaca yg derang ukir kat atas tu...


pic source : MY Stories

menu dia ada lebih kurang 16 pilihan....saya pilih menda yg saya biasa mkn seasoned baby octopus...tp silap patut amik yg giant octopus tu sbb saya suka...next time pegi nak try soft shell crab plak...nyum


bila dah order and bayar dia akan bg no cam kat bwh nie...bulatan kecik no 21 tu no dia...geram rasa cam tak nak pulangkan, nak amik jer bwk blk...huhu lepas tu tgu lebay kurang 5 minit siaplah...sbb bila kita order bru dia akan buat...mmg panas2lh klu nak mkn tu...mmg bila masuk mulut berasap2 lah, nak kunyah ponx susah....



packaging ponx menarik...kecik comel..klu tak comot2 and kotor2 dlm tu ngan tamayaki mau jer kot saya simpan kotak dia....kotak nie siap ada pemegang tau kat atas...bley lah smbil jln pegang lalala, bg org jeles tgk tako tu bau semerbak...huhu


tgk dia punye garfu ponx pink gitew...saya terbuang plk patut simpan tu...tah apa2 ek pntg nmpk menarik sket nak simpan jer kejanye lepas tu buang sbb tak tau nak wat per...takonya ada 4 biji di bawah serabut seawed ngan bonito flakes tu....nmpk cam tak menarik mydear ckp...sekali dua biji gak dia mkn..huhu klu korg suka pedas bley letak wasabi ngan cili powder...


komen saya cuma mayonis dia tu klu pki mayonis kewpie lai sedap kot...ini mcm artificial terlebay sket punye mayo...lepas tu kubis yg dlm tu patut shred lai halus lagi best...sbb bila kasar2 potongnye dia tak berapa masak and keras...yg lain2 oke jer...


Tamayaki
UG-51, Level UG,
Publika Shopping Gallery,
Solaris Dutamas 1, Jalan Dutamas 1,
Kuala Lumpur.

kepada yg was2 tu pihak pihak tamayaki dah buat kenyataan...tp klu korg rasa was2 tak yah lah mkn yer...tp tako tao yg kat jusco tu ramai jer org mkn takder sapa plak nak tanya halal ke tak...sbb yg tukang buat melayu semua ponx yakin jerlah kan...ermmm

4 comments:

Anonymous said...

halal ke mende neh....
kalau muslim buat yakin sikit kan...
kalau bukan,,huhuhuhu..
sos dan tepung dia tu kalau guna yg dr jepun nyer....

mieoney said...

insya-allah halal...saya dah tanya dah dgn dia punye mngmt...segala ayam and daging halal...lepas tu premix and sauce dia dah uji bebas dari pork...

tapi klu waswas tak yah lah mkn...

tima kaseh...

Anonymous said...

MEMANG TUAN KEDAI TU CKP HALAL... ORG NIAGA... KALAU CKP TAK HALAL KURANG LA KOSTOMER DIE... SKRANG DH ADA PORK TEST KID DI PASARAN.. UJI SNDIRI,, NEGATIF BARU KEYAKINAN HALAL TU ADA ASAS.. ORG ISLAM KENE BUAT TU... DI TANYA DI SANA NTI??? KALAU MUSLIM PRODUCT TU KITA YAKIN SIKIT,,, MCM ABG YG JUAL PISANG GORENG TU,,, KAN.

mieoney said...

eh anon tak pyhlah nak tulis bercaps lock bagaikan...saya faham maksud awak dan penegasan ayat disitu...saya ponx bknlah Islam yg so-so...apa2 ponx tima kaseh lah sbb bgtau psl test kit tu yer...

cuma kdg2 mknan yg org melayu jual ponx takderlah 100% halal klu sumber tak diketahui...sbb melayu mcm abg pisang grg yg jual so kita yakin jerlah...tp mana tau abg grg pisang tu ponx beli tepung grg rangup dr Jepun sapa tau kan...

peace yo... :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie