Thursday, October 4, 2012

Langkawi 2012 ~ Langkawi Cable Car...

lepas jer turun dari duck tours kitaorg terus menuju nak naik cable car...mula2 plan tak nak naik dah sbb thn lepas dah penah naik (Langkawi 2011: Cable Car).....tp mydear insist nak naik juga sbb seronoklah...mula tgk org beratur ramai plak so kitaorg just ronda2 jer dekat dalam oriental village, lepak2 smbil mkn eskrem...bila tgk dah lega org terus zass beli tiket...

harga tiket utk dewasa RM15, kanak-kanak RM10 utk warganegara malaysia jer...so nak beli kena tunjuklah mykad...klu tak dptlah harga yg +RM10 lagi...mydear ckp lebay murah dari duck tours tau...huhu nasiblah dah berlalu dah, lupakan jer...tp klu tak naik tak tau jugakan...mana tau naik2 best...huhu


yg paling excited sekali naik adalah eman...tgk gbr atas nie sbnrnye dia nangis sbb tak sabar nak naik...yg kitaorg dok posing sana sini, suh dia buat peace bagai...stress lah mamat tu...lagi satu sbnrnye kitaorg nak naik cable car tu kitaorg jer taknak share ngan org lain...so buatlah alasan konon2 eman cuak, yerlah sbb eman dah rengek2, cebik2 ala2 nak nangis...tapi derang tak tau sbnrnye dia rengek2 sbb tak sabar nak naik...hehe



muka atak senyum juga bila dpt naik...tak yah suruh buat peace ponx sdri yang buat...gbr yg duck face tu sbnrnye mulut tgh bercakap...mengkagumi ciptaan alam...so banyaklah dia bertanya sana sini...mmg rata2 gbr semua mulut mcm nie...becok plak...tp serius dia tak takut sangat ponx...mama yg ketar sket lutut walaupun dah kali ke-3 naik cable car nie...huhu tp sket jerlah ketarnye...



subahanallah cantiknye keindahan alam kan memang tenang jer mata tgk...waktu kitaorg naik nie sbnrnye dah  tengah hari dah...dalam pukul 1 lebay tapi still berkabus macam pagi lai...seronok plak rasa sbb sejuk jer...masa kat bawah tadi panas jer...yerlah korang ponx sedia maklumkan langkawi panas...so bila dpt naik kabus2 mcm nie seronok plak...dah rasa mcm kat genting lah plakkan...hehe




tapi keciwalah masa naik tu sbb dapat tau jambatan tergantung ditutup utk kerja2 maintenance ..tujuan utama naik cable car nak pi kat jambatan nielah....sbb nak rasa gayat yg lebih silalah naik yer...bila time angin kuat korang akan rasa jambatan ada sedikit goyang...lepas tu klu gayat terlebay jgn tgk bawah sbb mmg tersangatlah gayat...

tapi mmg skrg diaorg byk jalankan kerja2 peyelenggaraan sbb jalan kayu tu semua dah bercat, yg mcm nak reput relai tu dia dah baiki lah...klu tak silap saya management dia dah bertukar, so bawah management baru nie banyak mendalah derang buat...



eman puas hati...tapi mamat nie mana tau takut, jalan tebing2 tu takder hal...dah lah klu berjalan tak hirau org sekeliling...jalan menonong jer, selit2 celah orang...kita yang risau terlebay...tapi cepat lah bosannye sbb takder menda yg menarik bagi dia...so cepatlah kitaorg turun...huhu



tapi nak turun korang tgklah sendiri ramai, so kenalah beratur kan, sbb semua org berpusu2 nak turun...lepas tu jmpa plak org yg tak faham bahasa and ikut kepala sendiri...beratur tak mo, main potong jer baris...dah ler dengan anak, cucu cicit semua hangkut...grrrrr nak beratur ponx susah ker...semua org ponx buat menda yg sama beratur kita ikut jerlahkan...


4 comments:

Lynn Hamzah said...

lynn dah banyak kali gie langkawi tapi tak pernah try naik cable car nie...takut...

mimie said...

lynn ~ rugilah tak naik best oooo...hehe

♥ Wina ♥ said...

dah bertahun tak gi langkawi..dulu pegi belum ade cable car pun uhuhuuu..

Rozita said...

Tak takut pulak eman dlm cable car tu...nampak enjoy aje budak hencem

 
Design with love by Jiji for Zamimie