Tuesday, October 2, 2012

Langkawi 2012 ~ Departure & Arrival...

tudia dah mai dah shiekh nak update blog...sekali bg pecahan kecik2 gitew...huhu gedikkan departure ngan arrival ponx nak buat entry...takpalah kasi can lah org dah lama tak update blog nak meroyan sket...huhu

flight kitaorg 12.00 tgh hari khamis...sbbkan dah check-in siap2 so kul 10 baru kitaorg kuar dari rumah...panggil abg teksi lah amik...tapi kan airasia nie gedik terlebay, mkn duit org jer kejanye...kitaorg beli tiket and sekali ngan booked bilik guna airasia.Go RM1,800++...bila time nak check-in bley dia letak kitaorg asing2....grrrr geram jer sbb sajer lah tu dia nak suh kita ubah seat, so bila ubah seat mmg kena byrkan...plus minus alih tempat duduk dengan segala mak nenek dekat RM200...so total tiket flight ngan bilik RM2k jugaklah...




yg plg excited for sure lah eman...dari mlm sblmnye dok bising nak naik airplane, smpi nangis2 merajuk2 lah nak naik airplane...gara2 mydear lah hari sblmnye dok ckp naik naik airplane...smpi hari yg kitaorg nak fly tu eman asik ckp jer....lepas tu kitaorgkan naik teksi pi airport dia dah masam2 muka cebik2 dah...bila smpi airport and nmpk airplane baru muka atak senyum... :)




flight agak penuh gak walaupun weekday mungkin sbb dah dekat ujung2 thn kot org dok sebuk nak abiskan cuti...sbb last year kitaorg g awal thn flight kosong jer...cuaca ponx alhamdulilah elok jer...risau sbb kat kl kan dok ujan so risau klu flight delay, malas nak layan kerenah eman..nie ponx dia dah tak tenteram duduk...dr tak mo minum susu and makan langsung...punya excited lah kan... kat dlm flight ponx tak dok diam, dah pndi menghargai keindahan ciptaan alam...sbb mulut bising tgk kat luar sbb nmpk awan, nmpk langit...

tp yg plg best masa nak landing ngan nak terbang tu sayap dia akan kuar (sapa yg penah duk kat sayap taulah kot)...tetiba dia jerit "mama rosak dah"....klu org dengar  tak ker panik...huhu




biasalah klu dah smpi langkawi semua ponx mudah jer...airport tak ramai org, so nak amik brg ponx cepat jer...stroller ponx oke tak rosak...so angkut barang semua jomlah kita tgu kereta diluar...huhu


Info:
teksi area bandar seri putra and bukit mahkota Azim Teksi - 0193081477




~~to be cont.~~



6 comments:

purple_lav said...

mimie, tetiba aku rindu kt ko hihihi...eh eman kelihatan sungguh dewasa. cepat tol dia membesar. eh tak perasan anak dara aku pun dh besar hihi...

best lor shopping kt langkawi tew...trs rasa ngidam nk shopping kt sana jugak hahahahha

mimie said...

rindu kita mcm duk jauhkan...pdhal dekat jer...nak jmpa bkn main susah, apatah lai terjumpa...huhu

eman dah besar dah, adik jer dia blm ada lai..:( ciri2 keabangan tu dah ada dah...huhu aku tgk alisya punye pic tadi yg mkn ubat tu, nmpk sungguh dewasa, ayu gitew...rmbt ponx dah pjg...sejak2 ko preggy jrg dah update blog and citer psl dia kan...

best lah shopping ko ngidam lepas besalin lah kang terbarank kat langkawi susah plak...hehe biar beranak kat selangor byk sket benefit jd anak selangor...kui2

Lynn Hamzah said...

Airport langkawi memang tenang...best...

juelee said...

hehe minggu depan saya plak ke langkawi.... hehe akak kene habeskan entri minggu ni, boleh jd rujukan...

tp mood cuti xde sbb keje banyakkk.. huwaaaa...

~LeeyanaRadhi~ said...

more update pliss..hehhe..
i'm gonna fly to langkawi this wiken..hehhe =)

mimie said...

jue & leeyana ~ akan cuba update secepat mungkin...hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie