Tuesday, September 19, 2017

JB 2017 ~ Roslin Beriani House...

Lunch dekat JB haritu kitaorang buntu nak makan apa...so sbbkan kat Johor saya suggest kat mydear makan asam pedas jerlah...tapi knowing him yg tak makan ikan mmg takderlah nak pegi cari asam pedas...so dalam google punya google nasi beriani kira famous jugalah kat Johor kan...so jumpa satu kedai makan nasi beriani....bila google alamat dan on Waze erm dekat sangat dengan hotel Mutiara nie...tu saya cakap kalau duduk hotel nie mmg senang nak g JJCM, tak jauh sangat nak pegi...

Beriani kali nie lain sikit, sbb ini nasi beriani Melayu, bukan beriani Mamak...teringat pegi rumah orang kawin dulu-dulu masa kecik-kecik beginilah rasa berianinya...tak greasy dan tak muak kalau makan...lauk dia mmg simple jer...nasi, lauk beriani dan acar..

.:: Nasi Beriani Kambing ::.

so untuk hari tu kitaorang amik 4 pinggan nasi. 1 lauk beriani kambing dan 3 lagi beriani ayam...nasi dia portion agak kecik sket...so mmg kena amik extra satu utk sapa2 yang kuat makan...harap maklum hehe...

.:: Nasi Beriani Ayam dan Pajeri Nenas Kuning ::.

nampak tak kelainan lain kat gambar atas...selalu kita makan pajeri nenas berempah tu kan...kali ni dia hidang pajeri nenas kuning...very light rasa dia, sedap oiii...lama dah tak jmpa org masak pajeri nenas macam nie...selalunya orang masak yang berkari, berempah tu kan...ha nie yang lagi specialnya....

.:: bukan main thumbs up awak yer hehe ::.

areel eaman nie feveret dia mmg nasi so mmg laju jer nak makan...mama punya blm sampai lagi dia dah soru dulu hehe..

.:: lagi satu thumbs up kita bagi huhu ::.

.:: menu dan harga...boleh belek2 ::.

.:: pic from Johorkaki blog ::.



Roslin Beriani House
14, Jalan Rebana, Tmn Perbadanan Islam
80250 Johor Bahru, Johor.






0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie