Monday, October 9, 2017

JB 2017 ~ DC Superhero Cafe City Square...

sorry for long hiatus...web nak edit picture dah tak bleh guna...kena bayor dah huhu...nie baru dapat edit guna software photoscape...bolehlah dari takder kan...huhu

kita sambung balik edisi cuti-cuti JB... Sbnrnya plan asal, kitaorg nak bawak kanak-kanak gi zoo atau muzium...sekali zoo punya ramai org, nak park kereta pun tak bleh...muzium plak, dok cari pintu masuk tak jmpa2...balik2 Waze ngan Google Maps bawak depan pintu istana tu...so dah fed-up lajak terus masuk shopping mall...huhu

pusing punya pusing dalam City Square JB nie nmpk plak DC Superhero Cafe nie...apa lagi terjah lah...huhu plan asal dulu nak bawak kanak-kanak nie kat Sunway Putra Mall...tapi tah bila2nya nak pergi tak tau lah...huhu terus masuk lah walaupun baru jer lepas makan tadi... kitaorang order appetizer dengan air jer...cukuplah, kanak2 nie bkn nak makan sangat pun...huhu




environment dalam cafe nie mmg cantik...kanak2 riang nie semua terkagum2 huhu...apatah lagi mak paknya...konsep superhero kan...merata-rata tempat tu ada lambang dan gambar DC superhero...kalau DC superhero nie tentulah superman, batman, wonder woman, flash, green lantern...jgn terkonfius dengan Marvel punya superhero...


dan tanpa sengaja kanak2 nie semua pakai baju superhero juga..huhu masing-masing kalau keluar mmg nak pakai baju-baju macam nie...taknak dah pakai yang gambar2 lain...tu yg memang banyak t-shirt superhero masing-masing...


juga tak dilupakan sikenit nie...hehe pakai baju superman, makan cupcake superman juga...awal-awal tu dani yang nak cupcake nie, tapi dia dok makan yg lambang superman tu jer...adik dia yang makan cc tu sampai habis...cupcake red velvet, nmpk biasa-biasa jer, tapi sedap yer...patutlah iqi dok senyap2 jer makan sorang2 sampai habis huhu...




ini jer 3 menda yang kitaorang makan hari tu hehe...nampak sangat masing-masing kenyang lagi, chicken wing tu mydear yang dok perabiskan hehe..air tu biasa2 jer rasanya...yg biru tu air sparkling letak sirap biru, dalam tu macam ada jelly bubble tea tu dan ais biru berbentuk lambang batman...yg air lagi satu air Pepsi float jer hehe dengan tambahan coklat berbentuk lambang batman...





last kali tidak dilupakan gambar tuan tanah hehe


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie