Wednesday, October 25, 2017

Langkawi 2017 ~ Departure...

Assalamualikum...
Cerita fresh lagi nie...hehe skip dululah cerita-cerita lain..tak syok nak mengedit gambar guna photoscape nie...terkial2 rasa..dulu buat online kat picmonkey...tapi skrg mcm kena bayar jer...huhu

oke nie cerita trip Langkawi yang baru jer lepas...mcm biasalah beli tiket airasia, of course lah beli tiket awal...klu tak silap beli bln 1 atau 2...lupa pula...kitaorg amik tiket hari Rabu dan balik hari Sabtu...sebab tak nak join the crowd on weekdays, dan juga sbb tiket flight lagi murahlankan kalau beli tengah minggu tu...total tiket untuk 5 orang plus dengan baggage dan pilihan seat dalam RM600 lebih klu tak silap saya...sbb klu tak beli seat, anak2 saya akan duduk bersepah2...flight pula pergi dan balik mmg penuh saja...so agak sukar lah nak tukar2 seat...jalan paling selamat, beli jerlah seat...huhu

sbbkan travel dengan kanak-kanak...nak bawak bag, stroller bagai, so kitaorang bawak jer kereta dan park dekat KLIA2...kira kalau naik teksi dengan park dekat airport tak byk beza pun...plus lebih senang lah kan klu berkereta sendiri...


seronoklah masing-masing nak naik kapal terbang...nak tunggukan hari Rabu tu jenuh nak layan pertanyaan derang...Eman ok lagi sbb dia dah faham maksud hari...yg si Danial nie, jenuh nak melayan...yang adik plak, tak heran apa...janji dapat susu, dapat lepas bebas ada mickey mouse dia, layannn huhu...




flight kitaorg pukul 3.30 ptg...tapi dah kul 3.30 sayap kapal torbang pun tak nmpk...jenuh juga menunggu dari kul 3 tu, dah ler dah masuk boarding...kat area domestik kan boring sket...kedai makan pun ada satu jer...huhu


akhirnya dekat pukul 4 kot baru masuk dalam kapal terbang...kitaorg atr orang terakhir yg masuk..biarlah org yg kiasu dah tak menyabor nie masuk dulu...seat dah assign rilex2 jerlah kan...tak yah kecoh bleh tak huhu...buat semak jer...tapi airasia mmg cekap, mgkn sbb dah biasa kan...sap sap soii jer derang penuhkan kabin dan terus jalan...takder tgu lama dah...kiatorg smpi pun dalam kul 4.40 kot mcm tu...so takderlah lewat mana pun klu nak dikirakan...

sampai2 jer amik bag tak smpi 15 minit terus settle dan g amik kereta kat gate arrival...kereta sewa kitaorang sewa dari bang chik...kitaorg amik vios kali nie, dok cari crv atau hrv tak jmpa...so amik jerlah vios...utk 72 jam Bang Chik Car Rental kira RM270...kira sehari RM90 lah...kereta baru lagi, kira okelah tu...kat bawah nie saya letak no phone kereta sewa kat langkawi..nanti bleh lah wassap dan tanya yer..

Bang Chik Car Rental - 013 350 8430




0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie