Monday, October 30, 2017

Langkawi 2017 ~ Crocodile Adventure Land...

Crocodile Adventure Land atau Taman Buaya Langkawi adalah salah satu tempat yang wajib korang pergi kalau ke Langkawi...lagi-lagi kalau travel dengan kanak-kanak...tapi kalau dengan makcik-makcik usahlah korang datang sini...boring depa sat lai...mereka nak shopping jer kalau gi Langkawi nie, confirm huhu...


oke tiket masuk bagi dewasa kalau ada mykad, atau senang citer kalau orang Malaysia lah RM18 dan bagi kanak-kanak RM12...berhampiran dengan cable car...so bleh singgah sekejap sebelum pergi atau balik dari sana lah...masa kitaorg haritu sebab ala-ala hujan dan mendung-mendung, so kitaorg ke sini dulu baru gi terjah naik cable car...

.:: bila sampai sini panas lit lit oiii...that's why lah semua mata kecik jer huhu ::.

so apa yang kita nak buat kat sini...basically tengok buaya lah kan senang citer...tapi yang bestnya adalah kat sini bersih, tersusun dan teratur kandang buayanya....busuk tak bleh nak dielakkan lah hehe....derang akan kelaskan buaya dari buaya kecik, buaya besar dan juga jenis-jenis buaya...kalau nak lagi best, sila datang bila dah dekat-dekat waktu show...time tu lagi seronok dan excited kanak-kanak..selain showtime ada juga crocodile feeding dan juga crocodile fishing..ini untuk anak-anak buaya lah...


.:: crocodile feeding..beli makanan buaya RM5 dan campak kat anak-anak buaya tu...dah macam ikan plak tengok derang nie makan dedak huhu ::. 




 .:: 3 sibling ::.


 .:: anak beranak nak buat aksi dab..yang si adik, ada aku kesah, makan lagi sedap nyum, nyum huhu ::.


 .:: crocodile feeding...kali nie bapak buaya plak nak makan ::.

 .:: nampak kecik tapi realitinya besar..byk lagi yang besar-besar buaya nie...dok menyorok dalam air..nmpk kepala ngan mata jer..seriau juga jalan atas pelantar nie huhu ::.

.:: eh dik mama nak amik gbr awaklah, apsal sebuk nak buat dab nie hehe ::.



ini kali kedua saya pergi Taman Buaya ni...dulu pegi dengan eman jer...sekarang dah ada adik-adik eman ke bawak lah juga...supaya masing-masing experienced benda yang sama... :)

.:: jadual showtime...so bleh plan pukul berapa nak datang ::.

ini link masa saya je Taman Buaya nie yang sebelum nie tahun 2012 - Taman Buaya Langkawi.. 

Address :
Taman Buaya Langkawi Sdn. Bhd.
Jalan Datai, Mukim Air Hangat
07000 Pulau Langkawi, Kedah
Tel: 04-959-2559

Ticket Price:
MyKad: Adult RM 18.00, Child RM 12.00
Normal: Adult RM 25.00, Child RM 12.00


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie