Friday, October 27, 2017

Langkawi 2017 ~Dayang Bay Service Apartment & Resort...

Sepanjang di Langkawi kitaorang duduk dekat Dayang Bay Service Apartment & Resort...resort nie kat area Kuah jer..dekat juga dengan town, dekat dengan GM Burger...awal-awal tu masa dah beli tiket, agak pening juga nak cari bilik...nak duduk hotel yang selesa, tapi tak nak mahal sangat sbb bila dah berlima nie kena lah cari bilik yang selesa untuk semua...cari punya cari kita orang jumpalah Dayang Bay nie...




So far tak banyak orang review lagi...tapi kitaorang suka jer sbbnya Dayang Bay nie dia macam studio apartment...ada satu bilik, ada ruang tamu, dan ada balkoni yang siap dengan peti sejuk, ada pantry semua...harga satu malam RM 200++ klu tak silapnya...kitaorang beli through agoda jer...sbb bila call hotel nak booking pun dia suggest beli dekat agoda...lagi murah katanya...






macam nie lah lebih kurang view hotel...view kat pool cantik sangat...kalau dapat bilik mengadap pool mmg bestlah...kitaorang tak amik view pun..dapat lah view mengadap jalan raya...jadilah hehe..


yang atas nie katil dalam bilik, queen bed..ada tv, ada almari dan juga ada toilet...bath tub jer takder hehe...dekat luar pun ada tv juga...kanak-kanak tengok kartun dekat luar, mama baba tengok movie kat dalam  bilik hehe....



yang nie bahagian living hall...kerusi yang dekat belakang tu bleh jadi sofa bed...dalam almari dia dah siap2 bagi comforter dan bantal...kita tinggal assemble jer...ada bilik yg dah siap2 derang settingkan...saya lupa nak amik gbr keseluruhan bilik...sbb masa awal2 tu kitaorang tak nak amik bilik tingkat satu nie, sbb konon2 view tak cantik sangat...lepas tu naik atas plak...sekali tgk bilik tingkat 3 yang dia bagi tu kecik sket dari bilik yang 1st kitaorang dapat tu...apa lagi terus berangkut turun bawah balik lah hehe...



dua picture atas nie saya  google jer...dia punya pantry belah luar kat balkoni..tapi balkoni kitaorang besar giler dari nie huhu....kat pantry ada sinki, ada set pinggan mangkuk dalam kabinet tu...ada peti ais besar dan ada oven juga, dan meja makan macam kat atas tu...



iron takder dalam bilik yer harap maklum...kalau nak mengiron baju ada bilik khas utk iron baju..terletak dekat tingkat dua...bilik nie sekali juga dengan bilik membasuh...bleh guna jer washing machine tu, free jer...yang penting korang kena ada sabun cuci...kalau takder pi beli sabun cuci baju... masa kitaorang haritu guna jugaklah sbb hari kedua tu kena hujan, baju basah...alang2 dah basah basuh jerlah...sidai baju dalam bilik jer...sbb kat dalam bilik ada juga penyidai macam gambar kat atas...sbb dalam bilik kat tepi tu ada drying room...masa nak balik pun kita orang pi spin baju swimming...takderlah berat sangat luggage nnti..


pool dia pun best...sepanjang kita orang kat sini...3 kali turun mandi pool...kanak-kanak seronok juga sbb pool untuk kanak-kanak tu besar...water slide tu pun kita orang belasah naik juga 2-3 kali hehe...


Dayang Bay Service Apartment & Resort
Address: Persiaran Pelangi, Kuah 07000 Langkawi Kedah.
Phone: +604 9665515 








0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie