Wednesday, August 20, 2014

Bukan Rezeki Saya.... :(

Sedih betullah sebab cincin kahwin saya hilang... sedih sangat-sangat sbb saya sayang cincin tu sbb saya suka design dia...ada sentimental value bak kata mydear wpun harganya takderlah mahal sangat, bukanya diamond carat2 ponx huhu.... puas dah saya cari tidak jumpa juga... tidak tau kat mana hilangnya.... mungkin cicir dari jari saya kot sbb dah kurus kan skrg nie... :p dekat 5kg kot turun tidak perasan plak jari jemari ponx kurus juga...hehe

Yang hendak cakap bukan rezekinya sebab cincin tu pernah hilang juga dulu... masa tu dekat hard rock hotel penang.... eman amik cincin tu and main kat balkoni so jatuh melenting ke bawah...nasib bukan dalam kolam jatuhnya....turunlah mydear ke bawah dengan orang hotel cari...saya tengok jer dari atas...celah2 bunga takder...last2 bila hendak hampir putus asa dah tetiba mydear tergerak hati hendak cari kat balkoni bilik yang bawah tu...nasib ada jumpa sbb dia melenting2 kot masuk dalam balkoni bilik orang...waktu tu mmg rezeki sayalah kan...tapi kali nie mmg dah takder rezeki kot...

so skrg nie misi mencari cincin baru kui2....hari tu masuk habib ada diskaun 50% + 5% dekat alamanda... tapi mydear jeling2 jer dari jauh... takper bang saya tunggu masa yang sesuai jer nanti haha.... tidak lama jer lai tu...boleh kot sebentuk, sebiji... :p tapi waktu tu memang takder design yang cantik ponx secara kebetulan,,,

Saya memang jenis tidak suka pakai barang kemas banyak-banyak...cukup satu jer kalau pakai tiap satu...hari tu pun nak beli gelang baru, jual gelang yang lama so topup duit sket dapatlah gelang yang padu...klu ada berjenis-jenis risau pulak nak simpan kat mana nanti, bahaya simpan barang kemas kat rumah... kang kalau buka tukar-tukar selalu nanti takut longgar pulak kancingnya....aish hari tu baru ada niat hendak tukar rantai, tapi sebab cincin yang hilang untuk diganti kita...


So marilah kita mensurvey cincin baru...berangan jerlah dulu bukan kena duit ponx...haha mula2 dulu plan nak cari cincin macam kat bawah nie sebab nak cantumkan dengan cincin kawin tu...jadi wedding band kot org putih panggil....



macam nie lah lebih kurang cincin kawin saya tapi takaderlah sebiji sebijun...lebih kurang lah desingnya ada batu sebentuk kat atas lepas tu kat kiri kanan ada batu kecik....so nak gabungkan ngan cincin batu sederet...tapi takder rezeki lahkan....


lepas nie nak cari cincin sebentuk yg ada carat2 lah...haha pengsan mydear dengar....tapi hari tu dia pesan lepas nie cari emas kuning plak takmo emas putih dah...huhu kita tengoklah dulu camner ek....sbb emas kuning 916 tak boleh ikat ngan batu...kalau beli gold rose ponx cantik jugakkan...hehe berangan tak kena duit... :p meh2 cuci-cuci mata...







1 comments:

Julia Johari said...

Alaaaa hilang eh betul2...sedihhh ooo cincin kahwin ilang...hummm kenan la cincin neil lane tu huwaaaaaaa cantikkkk nak mampuss...hihi xpe pelan2 kumpul duit ganti cincin design baru hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie