Thursday, August 21, 2014

Ini Kisah Kami Semua....


Hai saya eman...




yang ini adik saya danial....



  ini kisah kami semua... :)


lama dah mama saya tak cerita pasal kami kan...sebabnya mama pemalas lipash...pc dia lembab katanya...ada phone baru ponx dia tak nak update citer pasal kami...kat rumah asik main game jer kat ipad bkn nak citer pasal kami semua...huhu takper2 hari nie saya take turn mama punya blog bercerita lah...

kepada yang tak tau lai...tahun nie bln 11 genap lah umur saya 5 tahun...adik saya plak dani bln 10 nie dia genap 1 tahun...tapi dia tetap juga kecik so tak berapa nak best geng ngan dia...kitaorg berdua selalu berdoa semoga baba kami dimurahkan rezeki supaya tahun nie saya boleh sambut besday macam masa saya umur 3 tahun dulu tu...kalau sapa2 tak tau boleh click kat tajuk nie : Avengers Eaman Birthday Bash... kitaorg dah ada pilihan tempat kat mana nak wat besday party tu...korang2 semua tol doakan yer....

mama saya jarang citer pasal adik saya kan...kesian dia sbb dulu masa saya kecik2 dulu mama saya selalu cerita pasal saya...takper kali nie saya plak citer pasal dia...saya adalah abg yg heibat, saya kena melindungi adik saya kerana saya adalah superhero....gbr kat bawah nie jgn gelakkan tau...saya tak jumpa gbr lain yg menampkkan saya lebih hemsem sebagai superhero....


tapi saya tak taulah...saya rasa macam mama saya telah melahirkan seorang anak singa sebab adik saya sangat garang...kalau saya nak amik barang yang dia pegang mesti dia ngamuk2 marah, geram ketap gigi...cuba tengok gambar kat bawah, inilah buktinya...gbr ke-3 tu adalah cubaan adik saya nak gigit saya....tapi saya gelak jer...sayakan abg yg heibat, saya tak lawan balik sbb saya sayang adik saya...mama selalu cakap saya abg yg baik sbb tak pernah kasar2 dengan adik dani, cuma kadang2 lah saya suka dengki dia...gurau manja kata orang....tapi walau macam mana ponx saya tetap sayangkan dia sebab dia comel macam saya yang hemsem nie....


yang bawah nie mesti korang dah tau kan...selalu nmpk kat blog nie sebelum2 dari kitaorang lagi...ini baba saya lah sapa lai...skrg mama ngan baba saya dah kurus dah....derang senang hati jer tengok baju semua dah longgar...hari-hari ponx timbang berat kat penimbang tu....saya tak heran ponx wpun mkn byk berat saya tetap 16kg....samalah mcm adik saya nmpk muka bulat tapi berat tak sampai 8kg ponx...susu minum byk smpi kurus mak saya jadinya....mgkn kami berdua nie metabolisma tinggi....


mama saya ponx sama lah perasan diri dah kurus sangat2 sebab semua baju2 lama dia dah longgar..beli baju saiz S ponx longgar sana sini.... sukalah mama tu....makan byk jer...tapi muka bulat jer saya tengok...berat badan jer turun kot....tapi saya selalu dengar mama ckp ngan baba dia dah turun 5kg....sama juga macam baba...klu korang nak tau macam mana mereka boleh kurus jangan lupa dapatkan produk dot dot dengan wasap no 0126******.... 


dah itu jerlah cerita kisah kami...next2 time saya hijack mama punya blog saya cerita plak kisah2 lain yer....adios amigos bebeh....

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie