Tuesday, November 27, 2012

Avengers Eaman Birthday Bash...



cerita hari nie gbr byk lah yer...tp ini apa yg ada dlm tangan saya...so tunjuk jerlah mana yg ada...takderlah proper mana gbrnye sbb masing2 bkn photographer...kali nie mydear bercadang wat besar2an sket besday eman...sblm2 nie kitaorg just beli cake and celebrate sdri...since dia dah 3 thn and dah pndilah kan menghargai and enjoy so kita wat besday party utk dia...tp idaklah tiap2 thn cam nie...kira klu sekali seumur hidup kira bersyukurlh hai anak...sbb mama and baba dulu tak merasa ponx...and ada lai org yg tak mampu...



planing mmg dah lama dah...since dia 2 thn...so plan konon nak wat dekat kfc lah, mcd lah...tp satu hari masa saya ajak mydear ke critterlands nie, dia yg punya cadangan, dia yg tanya dekat org critterlands ttg pakej, and dia jugaklah yg kuarkan duit...huhu thanks baba...


temanya adalah avengers...since eman minat sgt dgn semua character dlm citer nie...so mydear cdgkan buat tema nielah...saya takderlah bersiap beria2 sangat ponx takder candy buffet, takder goodies, and lain2 yg ramai org buat skrg nie...since kitaorg dah amik pakej siap makanan so kita tambah sket2 jerlah...



yang bersungguh2 sket saya buat backdrop nielah...mula2 tak terfikir ponx nak buat, sbb buat2 simple jerkan...tp mydear suh saya yg settlekan, google punye google, yerlah nak tempah tak mampu [kedekut punye psl] so buatlah cam yg kat atas nie...jadi lah jugakan...kos ponx murah jer...huhu

cake avengers nie my SIL yang buat...saya bg contoh gbr and dia tiru sebijik2...mmg menjadilah sebijik2...klu korg google image 'avengers cake' akan kuar gbr cake mcm nie...mula just tanya klu2 ada member2 dia yg boley buat, dia plak dok ingat saya nak wat cake yg 3D tu, mmg ada kwn dia boley buat...tp bila saya bg gbr dia ckp dia bley buat, thanks kak yana setelah sekian lama tak turun dapur membaking kerana eaman dia turun juga...huhu

cake adalah sedap giler hokey...saya bwk balik sebulatan yg tengah tu jer...konon nak bwk ke opis, sbb lepas tu kan kitaorg takder kat umah 5 hari, dari berkulat dlm peti baik bwk pi opis jamu kawan2...tapi mydear tak kasi hokey sbb dia nak mkn..chocolate fudge cake layer with chocolate blueberry mousse...mkn sejuk2 lai sedap...nyum2

cupcake nie ponx dia yg bwk...ada 3 perisa satu ponx saya tak sempat rasa...huhu topper tu adalah edible image dari icing sheet...yg tu saya yg buat, agak comot sket ada kesan tepung...huhu 1st time buat so agak bercelaru sket...ngeh2



 besday boy adalah org plg tak sabar sekali nak potong cake...masa dari rumah lai dia dah tengok cake tu so excited lah...nak main ponx tak tenteram, kejap2 dtg tengok cake, kejap2 dtg...so masa kitaorg tgh prepare meja nak potong cake dia dah setia duduk disitu dah...bila org nak snap gbr dia dengan sportingnya bg pose peace dia tulah huhu...bila org dah nyanyi semakin sengih smpi ke telinga lai yer...huhu tp bila dah settle dialah main tak hingat dunia...




tetamu saya takder lah ajak ramai mana...lebih lepada ajak sedara mara and teman2 rapat saya jer...klu nak ajak lagi ramai rasa saya tak muat kot dalam critterlands tu...party area dia ponx takderlah besar mana...tp saya suka sbb kwsn nie tak terlalu ramai org dtg so kita tak kacau org, and org ponx tak kacau kita...kira mcm kita sewa satu tempat nie utk event kita jer...huhu




pakej yg kitaorg amik tu dia ada sediakan dua games...derang yg akan handle, kita kena sediakan hadiah lah...tp harap maklum nak kumpulkan budak2 mcm nie bkn senang, sbb derang sebuk main kan...tp berjaya lah juga...games cam biasa musical chair and cari bola sapa plg banyak...mydear plak ada arrange permainan utk org dewasa supaya derang tak bosan melangut....and seronok gaklah tengok, sbb soalan treasure hunt yg susah and tricky...haha tp setelah diberi hint2 barulah derang bley jwb...


okeylah itu jer nak citer...utk semua thanks dari kami sekeluarga...


 p/s: jgn tanya kenapa mydear punye baju lain sbb dia sebuk nak jadi ironman..sbb ironman kaya katanye..kitaorg plak selesa memilih captain america...huhu sbb handsome [itu kata mama]...eman plak tak kisah ponx so dia pki jer mana yg di recognize... :)


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie