Thursday, November 29, 2012

Sabah Trip 2012 ~ Hyatt Regency Kinabalu...

cuti 5 hari mengekor mydear pi keja kat kota kinabalu sabah....bila lai nak pegikan so mengekor jerlah kitaorg kerjanye...sepatutnya ke sana 8 hari tp, mydear ada miting penting kat kl so disingkatkan lai perjalananye...kitaorg pi hari rabu naik AA...erm ingat dapat naik MAS ker, tp since agent dah beli berserah jerlah...tak merasa lah nak naik MAS...huhu

perjalanan 2 jam 30 minit agak berdebar2 juga...sbb 1st time bwk eman naik flight yg lama...selama nie pi langkawi jer 1 jam so takder hal sgt...mamat nie cepat borink so kang ada jer permintaan pelik...tp alhamdulilah semuanye oke...huhu yg penting bg mkn kenyang2, bg susu tido lah dia...hehe

flight tghari so mknan kena order...order online 2 jer set mknan...tp mana cukup sbb eman mkn bykkan...so terpaksalah kitaorg order lai satu set...set peringatan kepada diri sdri next time kena order sorg satu yer...huhu chatime ponx kitaorg amik juga... :p busukkan, cam tak bley beli atas darat, nak gak minum atas udara...huhu

kitaorg dok kat hyatt regency kinabalu...bgs hotel nie sbb dekat dengan segala2 tempat...depan hotel seberang jln ada kfc and burger king...wisma merdeka sebelah jer hotel klu jerit ponx org kat situ dengar...seberang jln blkg hotel, jln depan sket pasar filipine...mlm2 bley mkn seafood kat sana...segala2nye mudah...



hotel nie new refurbish suka sangat...bilik air dengan bilik tidur pintu bley slide2...klu tolak pintu tu semua jadi mcm bilik air tak berpintu, bley nampak katil semua lah...tp yg tak beshnye bila kitaorg tak der bathtub...huhu tp takder ponx eman layan jer mandi dlm bilik air lama2...huhu


klu ke pasar filipine akan nmpk mercu tanda kat KK nie...ikan layaran, kat roundabout kat situlah hotelnya...dekat ngan suria sabah mall...ada butik coach lai kat situ...semua walking distance jer...tempat saya bermain jer ngan eman...huhu tp yg jadi masalahnye eman nielah...duk bilik boring, nak jln2...dah jln kerjanye nak dukung...ckp sakit perutlah, penatlah...pdhal jln tak smpi 5 minit pun lai...itu semua alasan nak suh saya dukung lah tu...klu bwk stroller leceh plak sbb nnti saya sorg2 nak handle...nak seberang jln, nak naik tangga, nak lompat divider...huhu


mcm semua org sedia maklum watu kat sabah pukul 6 dia dah mcm kul 7 mlm lebay dah kat semenanjung...sampai saya ponx terikut sama dengan suasana, bkn waktu...huhu mlm by 10 saya dah ngantuk dah...derang layan movie smpi kul 12 saya tido dah...huhu siang ponx sama...kul 6 dah terangkan so saya dah bgn mmg tak bley tido blk dah...terkebil2 mata...lepas tu rasa masa tu lambat jer berlalu...huhu


kat sabah nie mknan bg saya takder masalah cumanye taste tu mmg tak samalah dengan kita kat semenanjung...klu ada org tak bley terima mmg susah...even dia punye kfc ponx rasa lain...tak taulah klu tekak saya...sbb kitaorg mkn kfc kat 2 tempat berlainan...mmg different sket ngan semenanjung...

okey nnti kita sambung lai lah...tp tak byk menda ponx nak citer...sbb kita bkn pegi cuti2 malaysia, kita ikut org gi keja harap maklum...nak gerak sdri tak berapa nak berani sgt...so apa2 ponx kena tgu mydear...klu jejln ponx area dekat2 jerlah..tp pi mall borink kot, kat kl ponx byk shopping mall...huhu

3 comments:

juelee said...

sabah best kak mimi.. gi snorkelling tak? hehehehhe

Lynn Hamzah said...

Hotel dia nampak best jer...Nanti kalau ke Sabah leh la stay kat hotel nie...

mimie said...

juelee ~ tak sempatlah nak snorkeling sbb kitaorg pi kundasang..klu tak ke sana mgk bley pi snorkeling...next time nak pi lai lah, tk abis ronda...ikut org g keja kot mana lah ada masa sgt huhu...

lynn ~ best lynn kena stay sini klu dtg...amik view yg mengadap laut mmg cun arrr.. :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie