Monday, December 8, 2014

Aqiqah Muhammad Danial Ariq ~ #throwback...

hamik ko dah hampir setahun cerita baru nak citer kat sini...haha nasiblah bagi adil dan saksama gitew....eman ada citer, danial ponx kena citer juga....so kita lupakan sementara cerita sedih...kita citer menda happy2....tapi bila dah taip2 sekali rupanya gambar tak banyak daaaa...byk gbr berulang jer...sbb takder sapa yg nak pegang kamera..keciwa jugaklah tapi nak buat macam mana semua ponx sebukkan...takkan lah smpi nak hire photographer plak huhu....so kita share yg mana ada, dan yg mana yg boleh dishare jerlah....


aqiqah budak bam2 nie sbnrnya unplanned...secara kebetulan masa tu abg saya ckp dia nak buat kenduri kesyukuran kat kg....mcm biasalah kitaorg nie klu kenduri kat kg jer senang...hehe so saya ponx ckp ngan mydear nak tak kita tumpang kenduri aqiqah dani sekali....bila semua dah setuju okelah join jerlah....kami tumbangkan 1 ekor kambing jer....menu hari tu nasi ayam, sbb kitaorg buat kenduri petang...kenduri hi-tea katanya...so mknan takderlah berat2...kenduri lepas asar...byk kuih muih...ada gak choco fountain sponsor by my sis....tp harap maklum takder gbr...hehe kambing aqiqah plak kitaorg buat bakar, mcm kambing golek tu....tp kitaorg bakar jer sndri by chef along...hehe abg sayalah sapa lagikan...tulang2 amik sket buat sup utk cicah ngan roti....

 .:: dani dan mama ::.

.:: dani dan baba ::.

goodies plak takder dlm gbr tak tau dalam folder mana, sbb saya dah transferkan semua gbr dlm pc nie ke dlm external hard disk....kitaorg bagi sejadah yg kecik tu dan utk kanak2 kita bagi gula2 jer....and semua adalah sold out yer...ramai juga yg datang...wpun kitaorg takderlah buat besar mana...takderlah pelamin2, cukur jambul semua....kita buat mana yg afdal..kenduri kesyukuran dan marhaban jer....

.:: atok wak, baba and danial.. 3 generation ::. 

.:: dani dengan atok and kakak sepupunya...yg lelaki semua dah berlengas dok godak parit...dasar budak bandar hehe ::.

.:: dani dengan atok dan wan ::.

malam tu plak lepas dah settle semuanya adalah aktiviti potong kek utk januari babies.....ada 3 org semuanya abang, kakak and anak buah saya...kek yg sedap semua nie adalah dari my sil saya....serius eh sedap giler...red velvet nie lebih sedap dari secret recipe punya....kek chocolate plak mmg sedap sesangat...tak boleh stop makan...huhu


so tu jerlah yg boleh dishare kat sini...wpun tk byk gbr tp okelah utk kenang2an kot2 folder gbr crack tak boleh bukak ker...huhu lepas nie nak buat photobook gamaknya...yg eman punya ponx tak terprint lai...hehe buat dah siap cuma tak puas hati utk tekan send utk diprint...hehe






0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie