Tuesday, December 9, 2014

#Matperiuk Cafe....

sambung balik cerita dekat ipoh haritu...haha lama plak tersenyap...buzy dengan kerja dan masalah kesihatan...so emo lebih sket huhu...masa malam dekat ipoh tu ingat nak cari makan dalam ipoh parade jer...tapi mydear ckp jomlah kita jjcm kat ipoh nie...klu makan dlm shopping mall as usuallah mknan yg boleh kita jmpa juga dekat kl ponx...tetiba teringat aritu chef kamarul selalu share pasal cafe nie dekat ig dia....so mohlah kita ke sana...


awalnya agak payah juga nak cari sbb malam plus hujan plak masa tu....guna gps dlm keta mydear tak complete pusing2 asik jmpa kawasan gelap jer...sesuatu plak mydear ckp...warung bunian kah...haha guna plak google maps jmpa jalan tp sesat barat jugalah...at last jumpa juga cafenya...dia mcm rumah kedai kat celah2 rumah org gitew...

org mmg ramai...full house, tapi rezeki kami dapat seat kat dalam yg ala2 santai gitu....tak brp selesa sangat sbb kedai dia kecik jer, padat plak tu...plus dgn asap2 memasak tu jadi mcm suasana kurang sketlah....kat luar plak ujan gerimis2 gitew...dah ler bawak anak kecik, mahu atau tidak kenalah duduk didalam..org plak tengok ramai meunggu still lai nak lepak2, tak reti2 nak bg angkat punggung dan belah gaknye...yerlah suasana dia mcm santai2 ada band semuakan...



1st time pegi and main redah jer tak study dulu...so belasah jerlah order apa yg menarik dekat nama...huhu servis dia agak slow sket sbb org ramai kan...so mknan lambat sket sampainya...lagi satu kat sini ada live band gitu, so agak padat serta bising lah sketkan....so far mknan sedap ditekak saya...next day tu lepas check out mydear ajak pi sana lagi...tapi sbb awal lagikan...cafe tu kul 3 ptg baru bukak....next time lah bila balik seri iskandar boleh kot pergi...dokek jer seri iskandar ngan ipoh tu huhu....




 ini jer yang kitaorg order malam tu...tak tau nak order apa...huhu yg atas tu seafood carbonara...sedap sbb sauce dia ringan jer, tak muak makan...and ada rasa udang yg manis2....isi dalam ada sotong dan ikan serta seekor udang galah....mydear plak order sizzling chicken chop kot...so far gravy dia sedap cumanya kuah sket sangat...sizzlingkan panas, so lama2 kuah jadi kering....nak mintak additional gravy tak tau bila boleh dapat...sbb meja kitaorg smpi kesudah tak dpt...2-3 kali minta makcik tu...kesian..dah katakan service dia slow....plus pekerja semua nak emo jer....sayanglah sbb mknan sedap, tp service kureng....


 ini yg paling win malam tu...buah tangan dari #Matperiuk Cafe...mangga asam boi...masa mydear nak byr tu dok ternmpk peti ais kat sebelah cashier ada menda nie....beli lah satu bekas....sedap sangat kot....pedas2 masam....rangup plak tu....ada dua jenis mangga plus kedondong...smpi sekarang terliur2, tak jmpa lai sesedap nie org lain buat...rasa menyesal beli satu bekas jer...huhu tapi nasib mkn sorg jer, klu mydear hantu juga mmg tak cukup langsung kot huhu...





0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie