Thursday, December 18, 2014

Areel Eaman 5th Birthday Celebration...

ponx cerita2 basi nie...huhu tapi tak kira nak cerita juga kat sini sbb tiap2 tahun dah citer kan...eman org plg beruntung sekali sbb tiap2 tahun celebrate birthday...sbb dia behave sket, kalu dani tak mkn saman punya huhu...lagi ponx dani bru 1thn kot...kitaorg ponx takderlah nak buat birthday party tiap2 tahun, org ponx bosan nak dtg....at least 3 - 4 thn sekali kita buat besar2an okelah kan....

so tahun nie kitaorg celebrate birthday eman kat sekolah dia jer..pada tarikh birthday dia 11/11....disbbkan eman asik sebut jer  nak happy birthday to you kat school...so kita realisasikan jerlah impian dia kan...tgk bdk2 lain buat, dia ponx nak buat...tgk bestfren dia potong kek kat sekolah dia ponx nak juga....so kita kasi can lah budak seronok2...kami pilih buat masa minum ptg...sbb pagi2 tak sempat nnti nak belajar lagi semua...

kami ponx takder buat apa...just bawak kek sebiji, kfc and saya tambah satu lai apam...eman pilih nak tema spiderman...so sebagai mak2 mmg teruja nak realisasikan impian anak2 nie...gigih google org buat kek yg sng nak pi amik serta murah...apam plak sbb tetiba dgr mysis cuti so tanya boleh tak dia buatkan apam corak spiderman...so maka terhasillah apam corak spiderman...tima kaseh makchu...

layan jerlah yer gbr yg ada nie...tak byk ponx...sbb tak tau nak snap gbr mcm mana...smpi2 jer tak smpt nak setting semua dah keromon...aunty ponx tak boleh nak kawal dah...semua sebuk teruja tengok kek....lepas tu nmpk plak kfc ngan fries lagi lah semua org excited....

 .:: eman ngan besfren dia danish...mmg tak boleh berenggang derng nie huhu ::.

.:: bukti kena kerumun...semua mmg taknak lari jaug dari meja tu huhu ::.


.:: ready to sing...takder blow candle sbb semua ponx mama lupa bawak...dgn pisau ponx tak bawak sekali...haha jiwa kacau namanya :p ::.

.:: spiderman birthday cake yg buat eman senyum sampai telinga ::.

dah last minit baru terfikir nak buat goodies....mula2 mcm malas...tp mydear cakap buatlah sket...tak byk ponx saya buat 30pax jer...buat ponx masa pagi kejadian...hehe guna apa yg ada jer...plastik and ribbon mmg dah ada kat rumah...sbb plastik kecik jer isi ponx sket jerlah...bg seronok budak2 bkan apa...sbb masa saya smpi tu ada 1 boy tu dia tanya kat aunty "ada tak daddy eman bawak hadiah"...hadiah = goodies...gelak besar saya, sbb derang dah terbiasakan klu ada birthday celebration sure akan ada goodies...nasiblah buat juga...seronoklah derang...huhu

.:: habuan utk kanak-kanak kecil ::.

so nnti2 kita tunggu dani dah besar sket dan behave kita wat party besar2 yer eman....anak mama nie dah besar dah 5 tahun dan sangat boleh diharap...wpun kdg2 bikin mama nak marah tapi sangat pandai amik hati mama...moga abg eman akan jadi anak yg soleh yer sayang...membesar menjadi abg yg kuat dan berani supaya boleh jaga baba, mama dan juga adik2 insya-allah..

5 comments:

Lynn Hamzah said...

wow...cake spider man...happy birthday eman...

mamabeauty said...

Happy Birthday Areel..

semoga menjadi anak yang soleh

eynda said...

Cantik kemas kek tu :-)

siti natrah said...

dah besar...mestilah nk sambut besday ngn kawan-kawan kan....huhuhu

mimie said...

Lynn Hamzah ~ tq aunty...hehe kek tu mama cari org yg paling cantik buat..klu harap mama mmg tak dapatlah huhu

mamabeauty ~ tq aunty

eynda ~ mmg cantik and kemas kek tu..cuma kek dia kurang sedap..huhu

siti natrah ~ kan2...org dah ada kawan2 mstilah nak celebrate ngan kawan...hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie