Wednesday, February 24, 2016

Sydney Trip 2015 ~ Circular Quay...




kali nie gambar tak banyak sangat nak share sbb tiap2 hari ponx pegi sini...jadinya the same picture, same person and same wardrobe outside...yerlah sweater sama jer, dalam lelain lah kan...circular quay nie mmg tempat tumpuan pelancong sbb kat sini lah terletaknya Sydney Opera...Lai satu kat sini tempat kat mana sistem perhubungan terkumpul...kawasan bus stop, feri dan juga keretapi...so sapa yg pegi sydney tak pergi sini mmg sia2 lah sbb tempat wajib nie...mercu tanda Australia katanya hehe



.:: menyerengih semua org tahan angin sejuk huhu ::.

gbr nie ada pelancong dari mana tah lupa plak saya tol amikkan...sbb mula2 tu dia minta tol amikkan gbr dia ngan mak dia...tp kesian mydear ckp pki phone camera huawei klu tak silap...mmg gbr tak cantikklah...lepas tu dia tol amikkan gbr kitaorg plak pki camera phone mydear...lps tu dia ckp nie kena pakai casing nie sbb phone dia baru jer jatuh semalam and berkecai...no wonder lah pki camera mcm oldskool yer lah gaya moden, muda juga patut pki phone canggih lah kan...sekali ada kisahnya hehe....




kitaorg selalu jalan2 area sini waktu petang...dlm kul 4-5 mmg dah gelap nak malam dah nie...waktu petang nielah sejuk mak aih walaupun 16 darjah katanya tapi sejuk sangat...bila angin tiup lagi lah sejuk tak menahan...spjg2 jalan nie banyak cafe2 and restaurant and dia org ada letak heater yg jenis api tu...bila lalu kat sebelah heater tu rasa lega jer....klu muka tak tau malu berdiri lah lama sket kat situ hehe....tak kisahlah janji dpt panaskan badan.


tgk bawah nie areel eaman selamber jer ngan stokin...kasut tak pakai ponx sbb hari kedua yg kitaorg ingat dia punya kaki sakit sbb pki kasut so cari2 selipar nak beli tak jumpa yg saiz dia...ada saiz besor....klu ada ugg boots jer...mahal ko smpi AUD100 takderlah beli...tapi bila dah buka kasut ponx terhincut2...esoknya bangun menangis2 tak boleh pijak lantai...terhincut sebelah jer...kitaorg dah give-up dah, siap marah dia lagi ckp mengada bagai kan....smpi saya ckp ngan mydear susah2 sgt duduk hotel jerlah suh derang semua g jln2...biar saya ngan eman tinggal...turun2 bawah mydear tanya hotel ada stroller utk sewa tak...sekali dia bagi pinjam free2 jerlah stoller tu....bergerak lah kitaorg ngan 2 stroller...huhu gilir2 tolak lah ngan yg lain2....dah mlm tu tgk2 rupanya kaki dia bkn sakit sbb kasut tapi sbb terseliuh...sbb saya dok belek2 sbb nak sapu minyak tengok2 belah yg sakit tu dia bengkak kat belah buku lali tu...aishh seday plak dok marah dia ngegada bagaikan...rupa2nya betul2 sakit,,,spjg hari dia berjalan tahan sakit smpi mlm kot berjalan...ada tempat boleh stop duduk dia cepat2 duduk...pastu mydear pi farmasi kat situ beli ada satu cream sapu spjg malam 3-4 jam sapu, esoknya ponx pantang stop sapu jer cream tu...alhamdulilah berkesan sbb hari yg kitaorg kena pulangkan stroller tu dia dah boleh berjalan sket...lega sangat...,minyak panas dari malaysia mmg tak sesuai dipakai pada musim sejuk eh...huhu kena beli ubat kat sana juga... :p



danial ariq plak cranky nya menjadi2 plak kat sini...mgkn sbb lapar and sejuk perangai rasa mcm nak cubit2 jer dia...kesian kat mydearlah kena dukung dia...duk dlm stroller tak nak sangat....berjalan tak nak, org lain nak dukung tak nak...saya plak pregnant early stage waktu tu so takderlah nak dukung dia sbb berat dia 10kg kot...bawak 7 bekas susu kuar kul 8 pagi kul 6 dah blk hotel boleh tak cukup...sket2 susu, sket2 susu...


kat bawah nie kitaorg nak g jalan2 cari makan tah area mana tah menjajau2 perginya...naik ketapi 2 tingkat...seronok eman nak dok belah atas ngan uwan nya...nasib lah ada my PIL adik beradik mydear boleh layankan eman...hehe klu kitaorg jer mmg terus balik hotel huhu


oke dah takder citer....nnti sambung lagi huhu

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie