Monday, March 3, 2008

Today I Write...


hehe terliur tak tgk makanan...inilah dia kuay teow msk lada hitam...my sis yg msk...aku tukang kacau dlm kuali..mkn ponx tak bcoz i'm on diet...so amik bau jerlah...telan air liur jugak lah msa tu..tp tak per kuar semangat... :P






ini resepinya:

Kuay Teow Masak Black Papper
Bahan-bahan:
Kuay teow
ayam/daging
fish cake & fish ball
black papper
bwg putih -dicincang
sayur ikut suka.
garam dan sdikit perasa jika suka
kicap

cara-cara:

  1. tumis bwg putih, masukkan ayam/daging.. grg hingga separuh msk.
  2. masukkan perencah lain spt fish ball, udang ke apa2 lah yang suka.

  3. masukkan black papper n sedikit air dan garam..

  4. msukkan kuay teow kicap dan sayur-sayuran

  5. kacau hingga kering...klu lembab2 ponx sedap jugak.
  6. angkat dan hidangkan...

itu jerlah resepi ringkas...sukatan takder sbb org melayu msk main agak2 jer..sedap lah jugakkan...
**********************************************************

okelah hri nie nak cerita pasl weekend..takder apa2 yg menarik ponx..aktivitinya ke sogo amik hob dan hood sbb derang nak psg kitchen kabinet hari nie...bgtau ots so kitaorg ponx brulah terkial2 nak pi amik kat sogo tu..dah lah parking sket punye susah..patutlah jln lengang jer derang dah msk parking rupanye...ish2

dah tu bwk lah hood n hob tu pi umah sikit azab jugaklah nak angkat sbb hood tu berat giler..gunakan tenaga 4 kerat me and my dear jerlah.. sib baek tak jauh mana...so ptg nie nak pi tgk our home sweet home...nak tgk camner lah rupa kabinet tu...harap2 lah cantik n setimpal ngan hrganye....gabra lah pulak..
lepas rilex2 kjp kitaorg ponx pi nilai 3 cari bju nikah..last2 beli gak bju nikah warna putih wpun pada asalnye dah beli warna peach...me takmo sgt kaler tu sbb raser mcm tak cantik jer pda diriku ini... :( n beli kain psg utk wat hantaran...

pas tu blk pi bangi plak cari kedai lampu yg derang dok citer dlm BFT...okelah hrga dia tak mahal sgt cuma limited choice jer...tp kitaorg lom wat kptsn lai nak amik kat situ ker tak lai...survey2 dulu kat tmpt lain manalah tau ada lai yg lgi oke..
sblm blk pi mkn dulu dkt ngan rumah...me mkn chickenchop with mushroom n my dear mkn nasi goreng usa...tgh2 mkn disapa plak oleh mahluk Allah nie...cute sgt, smpt snap tp tak terang sgt lah...


--end--

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie