Wednesday, June 24, 2009

Babymoon @ S'pore Part 1....

wah mcm bagus jer yer babymoon...ala kira mcm tu jugaklah bercuti sambil bekerja..act saya ikut my dear yg ada keja kat sana..so alang2 saya jadilah peneman beliau..

kitaorg kat sana tak lama 3 hari 2 mlm jer... so kali nie saya nak cerita day 1st lah dulu yer sbb nak letak gbr byk2..cerita sket jer..bleh lah kan..hehe since blog nie ponx dh lama tak berupdate..

kami bertolak dari LCCT kul 10 pagi dan tiba kat sana dlm kul 10.50..kejap jer gi spore naik flight nie..klu naik bus ke keta maunye amik masa 5-6 jam..so jimat masa... so bila dh settle ngan semua amik luggage kami ponx pilah bertolak ke hotel.. kami menginap di Hotel St. Regis Orchard Road..sampi sana awal lai dlm kul 12 so tak leh check-in sbb bilik tgh dikemas..so kami kena dtg balik kul 2..

~dekat lobby hotel~

so sambil2 tu kami berjln dulu disekitar orchard road tu..masyallah panjang sungguh jln tu dan dipenuhi dgn shopping complex yg ala2 pavillion mmg betul lah org kata syurga shopping tp brg branded lah mcm Louis Vuitton, polo, Burberry dn lain2..so rakyat marhaein mcm saya hanya mampu utk melihat jerlah..huhu

~jln-jln at orchard road~

so bila dh tghari tu rasa lapar tp sgt lah susah nak cari mknan halal kat area tu..klu ada ponx mesti korang tak berselera sbb tetiba kat sblh tu ada org jual b*b* gantung huhu...so kitaorg decide tuk mkn mknan indonesia yg dijamin halal katanye..huhu

~Tambuah Mas Indonesian Cuisine~

~our lunch ikan muncung..ngeh ngeh~

bila dh kenyang tgk jam dh kul 2.30 so blk hotel dulu check-in dn rehat2kan badanlah dulu..sbb dh seharian berjln..

~bilik hotel kami dpt double queen bed yg king saiz dh full~

dlm kul 4.30 cm tu kitaorg kuar balik and tujuan utama utk pergi ke suntec city..tmpt nie shopping complex jugak tp sgt lah pjg and besar lenguh smpi kaki berjln..mcm biasalah cuci2 mata jer skrg nie ada sale tp saya tak beli apa2 ponx sbb memandgkan diri yg sdg pregnant nie agak susah jugaklah klu nak beli bju sbb kang tkt2 tetiba lps bersalin gumuk plak dh tak bleh pki bju..huhu kan rugi..cuma aim utama saya adalah nak beli kasut Charles & Keith jer..huhu


owh yer gbr kat suntec city takderlah plak..sebuk cuci mata smpi lupa nak snap pic...so bila dh penat and jam ponx dh kul 7 kami ponx gi mkn kat arab street..nak mkn murtabak spore..

~murtabak s'pore SGD10 per pcs for 6 people~
(sedap)

~my dinner mee grg mamak~
(xbest m'sia lagi best)

~my dear punye nasi bryani ayam~

lepas tu kami pegi plak ke bugis street yg ala2 petaling street tp pendek jer kwsnnye..saya beli souvenir jer kat situ ngan fridge magnet..owh tidak dilupa beli kasut yg ala2 crocs dgn harga SGD10 jer..huhu murah memandangkan kaki dh sakit pki kasut bertumit so terpaksalah beli kasut baru..huhu

~kat sini ponx takder gbr..kena tgu gbr dr kamera my dear punye kamera..so kiv dulu lah yer~

lps tu kitaorg balik lah bilik sbb dh penat dh berjln..memandgkan esoknye perjlnan kami adalah lagi pjg so baiklah blk bilik dn berehat..rugi jer dok hotel mahal2 klu tak menikmatinye..huhu dn derang yg lain meneruskan lagi perjlnan.. kami blk sdri jer naik MRT, sgt efisien tul public transport derang..

so tu jer cerita tuk day 1st.. cerita 2nd day plak akan bakal menyusul..

~~chiow~~

1 comments:

Zezzatty said...

i likee the room!

sgt romantic :D

 
Design with love by Jiji for Zamimie