Wednesday, June 24, 2009

Babymoon @ S'pore Part 2....

For 2nd day plak kitaorg dh kuar dr bilik utk ke Expo nama tempat tu..ianya adalah tempat dimana exhibition yg akan my dear lawati berlangsung.. kami tak bfast kat hotel sbb mknanye byk yg tak halal..mmg betul ponx sbb derang2 yg turun tu cuma mkn roti, cereal dn mkn buah2an jer..klu saya bfast kat hotel tentulah nak mkn omelet..yerlah hotel punye omelet sedap apa ngan ltk cheese, mushroom, chicken ham..kang mkn kat sini tetiba dia boh ham yg pork..tak ke naya..huhu so kitaorg cuma mkn kat bilik bfast buah, roti..so otw pi ke stesen mrt tu kami beli lah old chang kee, mknan cucuk2 mcm sotong ball, spring roll and karipap..okelah tu kenyang jugak..


so dr stesen mrt orchard kami menuju ke stesen expo..tempat nie mcm kl convention centre gak lai besar dan pjg jugaklah..so bila dh daftar and masuk mula lah meneman my dear melaksanakan kerja2 dia..saya tukang peneman jer konon2 mcm isteri PM meneman suami...kuikui



sambil2 tu saya pi lah booth2 yg berdekatan mcm booth Yahoo! pi minum ribena ice blended..kuikui pas tu pi booth LG tgk handphone LG crystal yg bakal di launch kat spore..best gak hp tu..tp msia tak tau bila nak smpi..harganya dlm SGD900 lebih.

~LG Crystal~

lepas dr tu dh penat mengutip goodies (itu sayalah huhu) kitaorg bertolak plak ke vivo city utk mkn sblm ke pulau sentosa...vivo city nie shopping complex jugak..best gak shoping complex nie..besar jer...


kat sini kami mkn kat Thai Express yg dijamin halal..owner tu katalah klu tak halal berdosalah dia sbb dia melayu..kah kah kah dh namanya thai express kan so apa lai mknan thai lah yg terhidang..sedap2 jugak mknan dia dan tomyam dia adalah sgt mabeles sbb bila sekali hirup jer pedas dia dh smpi ke hidung..tah cili apa lah yg dipakai gaknye..huhu


bila dh kenyang apa lai mulakan perjalanan ke pulau sentosa..kali tak naik keta kabel ponx sbb harganya adalah agak mahal..so kitaorg decide naik monorel jer.. SGD3 pergi balik..murah lah tukan..huhu


kat sini just melawat2 jer..saya tak derlah naik menda2 yg ada kat sana memandangkan keletihan dan juga berbadan dua kan so agak terbatas lah pergerakkan..mybe next time bleh pegi bila dia punye taman tema dh bukak..skrg nie still lai in progress..




dh lepak2 kat situ puas bergbr dan beli survenior saya ponx patah balik ke vivo city dgn tujuan utk survey brg baby serta nak cri kedai charles & keith...huhu akhirnya berjaya jugak dpt kasut yg diidamkan..balik senyum smpi ke telingalah.. :)

for baby stuff plak saya try lah cari kat mothercare..tp harga dia lebih murah lah kat msia..so kitaorg decide utk tak beli apa2 ponx..huhu

bila dh pusing2 kat sini dn penat mereka decide utk ker night safari plak..saya ikut jer wpun kaki dah sakit.. dan saya rasa tempat yg paling best lah night safari nie..tp sygnye kami tak amik gbr ponx kat sini..semuanye ada dlm kamera member..so klu ada gbr lain blehlah saya letak kemudian..


okelah itu jer tuk hari kedua..tp hari ketiga mgkn takder apa2 yg nak citer kot sbb hari blkkan..jln2 kejap jer kat orchard road sblm berkemas2 utk pulang sbb flight kul 2.05..sampi kl kul 2.45..

~~adios~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie