Friday, November 27, 2009

Pengalaman Part 1....

lama dh tak update blog nie..dh berabuk rupanye..bkn apa takder internet connection kat umah nie.. nie nasib lah my sis bwk blk dianye broadband..tu ponx dr hari2 ke hari n update malas...bru nak bukak blog nak sign in si e-man dh nangis..

okelah kali nie nak citer psl kronologi pengalaman bersalin..

9hb Nov 2009 (isnin)
pagi ada check-up ngan doc noraini kat az-zahrah..ini check-up utk minggu ke 39...kali nie saya pi sdri jer sbb mydear keja..lai ponx check-up bila dh tiap2 minggu nie mmg ler kejap jer...lebih kpd buang masa..huhu so saya ponx sbb dh start cuti dr 1hb nov berkobar2 ler nak kuar rumah...borink tul dok umah..takder menda nak wat padahal kat umah tu byk jer intertainment yg nak dilakukan..tp disbbkan M.A.L.A.S tu adalah lebih so lepak jer dpn tv..

saya kuar agak lmbt hampir2 kul 12 gak lah...smpi sana lagi 5 minit kul 12...pi jer klinik pakar tu takder org rupanye..derang byk dtg pagi..so settle semua dlm kul 12.25 terus blk umah..rasanye saya dh citer kot psl check-up minggu ke 39 nie...refer sini jerlah (39 weeks)...

oke kita skip ek...so ptg tu pi jmpa my sis jap kat kolej dia sbb nak pi amik rempah mee bandung..tp amatlah terkejut masa dlm toilet sbb ada lendir yg byk kat panties...dh cuak dh..dok atas katil jap nak tgk kot2 ada rasa sakit perut...takder plak..tepon my mum n msg my sis tanya derang cmner..so bila dh dpt panduan saya biarkan jer sbb tak sakit apa langsung cuma kuar lendir tu jer..

so ptg tu msk mee bandung tuk mydear and sempat lai main wii...main tennis and bowling..hebat tak..kui2 sampai peluh2 tu main padahal perut dh memboyot tak sedar...kira excercise lah supaya sng beranak..ngeh2

sblm tido solat isyak dulu and saya smyg hajat supaya dipermudhkan semuanye..masa nak bgn tu ada terperasan bunyi yg mcm pelik...tp saya ignorekan jer sbb rasa mcm pinggang kot yg bunyi...malam tu dlm kul 2 terjaga sbb rasa mcm seluar ada basah sket..masa tu tak fikir ponx yg itu adalah air ketuban..so saya ponx pkilah pad sbb takut lendir tu kuar...and mlm tu dh ada rasa sket2 mild contraction yg selang sejam...rasa dia mcm senggugut kecil jer...takderlah sakit mana tapi sbb risau saya tak leh tido sgt...dh hampir subuh bru bleh tido..

so pagi tu dlm 6.30 mydear dh bgn nak pi keja tp saya tak bg sbb saya citerlah apa yg berlaku kat mlm td kat dia..so ingat pagi tu nak pi klinik....(to be cont.)

okelah part 2 akan menyusul nanti yer... 10hb Nov 2009

~~to be continue~~

1 comments:

FIERA said...

hye kak, congratulations erk dapat baby, semoga keceriaan bertambah dengan hadirnya orang baru. introducing i'm ur new reader

 
Design with love by Jiji for Zamimie