Wednesday, February 6, 2013

Hansel and Gretel Witch Hunters....


korang dah tengok citer nie tak...saya baru tengok ngan mydear hari tu masa hari dating kami...huhu mula mcm taknak tengoklah citer mcm nie...sbb mcm ganas2 jer...tp sbb dah takder cerita lain yg menarik kat wayang selain wawa semput yg mydear takmo tengok, so layankan jerlah tengok...lai ponx klu korang ada citibank card bleh buy 1 free 1...masa nak byr tu rasa mcm pelik plak sbb byr RM10 byr guna kad kredit...kitaorg siap gelak2 lai...tp jimat apa RM10 jer utk dua tiket...tp dekat TGV jerlah yer....

kalau kita baca citer dongeng hansel and gretel dulu psl mak tiri dia suh ayah dia buang mereka kat hutan, lepas tu derang buat mcm2 cara, campak batu disepanjang perjlnan, jumpa rumah gula yg ada ahli sihir, dan nyaris dibunuh oleh ahli shir, tapi mereka berjaya balik juga ke rumahkan...tapi yang kali nie dia twistlahkan...klu kita tgk mmg derang kena buang kat hutan tu, tp dah last2 tu nnti dia cerita ada sebab kenapa derang dibuang dihutan...and perempuan tu plk mak dia yg betul bkn mak tiri dia....

biasalah citer org putih dia takderlah direct sgt, ada fikir2 sketkan...klu tengok dari awal akan ada jugaklah tanda tanya sket, lepas tu dah nak last nnti dia akan kupas2 sket2...tapi cerita nie serius ganas giler kot...pukul2 sajer, tp yg kena pukul rilex jer...tembak2, memancut darah sana sini...mmg utk 18thn ke atas lah...

sinopsis:
cerita pasal hansel and gretel ditinggalkan dihutan oleh ayah derang...lepas tu derang jmpa rumah candies yg didiami oleh ahli sihir yg jahat dan hodoh...tp derang berjaya bunuh ahli sihir...lepas dari tu mereka terus jadi pemburu dan pembunuh ahli sihir smpi mereka besar...and mereka plk tak pernah dah jmpa mak ayah mereka lepas tu...lepas tu ada kejadian yg mana ramai budak2 hilang dah 11 org hilang, so datuk bandar satu kwsn nie panggil derang tolong selesaikan sbb mereka rasa yg bdk2 nie diculik oleh ahli sihir...masa derang cuba selesaikan misi nielah barulah yg mereka tahu yg mak mereka adalah ketua white witch iaitu ahli sihir baik....patutlah mereka mcm kebal sket klu ahli sihir lain nak cederakan mereka....

klu nak tahu kesudahan korang kenalah tengok sdri...klu malas korang baca sinopsis dlm wikipedia...selalu derang akan citer smpi habis and detail....

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie