Monday, March 19, 2018

Love Voyage at Cruise Tasik Putrajaya...

Cerita bulan lepas nie tapi tak kira nak cerita juga...masa 14hb Feb tu kita orang berkesempatan untuk naik cruise kat Putrajaya...mmg excited lah sbb 1st saya mmg tak pernah naik Cruise Tasik Putrajaya tu dan second sbb ianya adalah fine dinning, saya tak pernah ada experience berfine dinning berdua  ala2 romantik nie huhu...mmglah 14hb tu valentine days tapi bukan bermakna kita orang celebrate yer, tapi sebab Cruise Tasik tu buat offer time tu jer, so kita grab jerlah opportunity tu huhu...

.:: color theme : white and beige ::.

boat cruise akan bergerak sharp 8.30 malam...so by pukul 8 tu dia dah suh berkumpul dekat lounge tu...surau pun ada dekat sini, dekat lah sikit nak solat and bersiap...kitaorang smpi masa nie just nice azan Maghrib terus gi solat dan bersiap...dekat lounge tu dia ada bagi mcm biasalah air minum, welcome drink...sblm bergerak naik ada disediakan kuiz dulu...kuiz soulmate nak tgk sama tak apa yg kita jawab tu sama dgn pasangan kita jawab...sbb dia ada sediakan dua hadiah...satu untuk kuiz dan satu lagi untuk cabutan bertuah...hadiah best juga....penginapan 1 malam on weekend kat Dorsett  Hotel Putrajaya dengan dekat Pulse Grande Hotel (Shangri-La Putrajaya)...

.:: dalam lounge room ::.


bila naik2 jer dalam cruise tu dia punya romantik mood terus mari...dia deko dalam boat cruise tu dengan belon, dengan bunga2...mmg terasa romantik gitu...dengan ada pemuzik pengiring terus rasa sesuatu haha...see2 jakuness overload...haha 

.:: table setting ::.

.:: bunga sana sini ::.

.:: lupa nak amik view keseluruhan boat..bleh tgk jer kat blkg saya tu ::.

.:: ada goodies juga, chocolate kisses dalam tu..habuan kanak2 kat rumah hehe ::.

pastu ada juga sesi bagi bunga pada pasangan...derang siap sediakan jambangan bunga..bunga kecik jerlah sekuntum bunga dan seketul teddy bear kecik...saja lah tu nak naikkan mood2 romantik...mydear siap melutut bg bunga uolls...merah muka iolls kat situ haha...poyosss

.:: session bg bunga haha ::.

lepas tu baru lah upacara makan...start tu dia bagi roti dengan butter, makan plak dengan french onion soup...sedap oii dah lah lapar...kalau sapa pernah rasa soup nie dulu masa Tony Romas mula2 buka derang ada serve soup nie...sedap sangat...kali nie jumpa lagi huhu 

.:: menu of the day ::.

.:: french onion soup ::.

lepas tu kita orang enjoy view kat luar dulu sambil layan lagu-lagu romantik sebelum dia serve main course...main course nie ada dua jenis ayam dan daging...masa booking tu dah siap2 pilih nak apa...sbb tak boleh order on the spot...sbb boat space bkn besar mana pun nak bawak banyak2 dan macam2...huhu so mydear dah siap order satu ayam dan satu lagi daging...

.:: oven baked chicken breast ::.

.:: hickory BBQ sauce braised beef ::.

so far menu atas nie okelah...yang paling sedap hickory BBQ sauce tu...cumanya daging terlebih masak...jadi liat dan keras, nak potong pun jenuh haha....kunyah pun lama, last2 telan...siap rasa bersalah telan jer sbb perlu masa lama nak hadam nie haha...boleh..ayam mcm biasalah rasanya dgn black pepper sauce..

lepas tu kitaorang just lepak2 amik angin kat atas...seronok sbb tgk lampu2 sekitar tasik tu...mmg cantik...siap lambai2 lagi kat orang tepi2 tasik tu...poyoness kuasa dua...haha lepas tu baru dia hidangkan dessert dan coffee tea...lupa plak nak snap dessert sbb sebuk nak selamatkan bateri handphone...lupa nak bawak powerbank punya pasallah nie...selalu bawak bag besar, main campak jer semua barang dalam tu..nie bag kecik, sempit bleh lah muat sikit2 barang haha...


.:: sesi lovey-dovey ::. 

.:: thank mydear sbb bawak I kat sini ::.



0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie