Wednesday, March 25, 2009

After A bReak..

akhirnya selepas lama senyap sunyi dan sepi saya berblog juga ngan entry yg baru...sbnrnya saya sdri ponx dh lama bercuti..cuti sakit yer kwn2...and last night saya bru saja kuar dr pusat rawatan az-zahra..tp gagah gak pi keja ari nie sbb tak mo dok umah sbb takut fobia..so pada sapa2 yg dh agak2 tau and atau yg blm berapa nak tau saya skrg ini tgh preknen 6 weeks and my morning sickness a very bad..rasanye saya tak bleh kot dok umah tu sbb mesti terlepeknyelah kat umah..

my sickness a getting worse from last Saturday sbb saya tak bleh msk apa lgsg dlm perut nie harus jer kuar blk lepas tu hatta air kosong seteguk mesti akan kuar blk seteguk tu...saya adalah sgt lemah kerana bila sakit akan mudah merasa seday lah..saya cuma minum 100 plus, ribena and setiap kali tu akan kuar lah segala-galanya..mkn apa tah lagi..yg bleh mkan rasanye cuma roti canai tp hanya bleh bertahan 1 jam stgh jer dlm perut sblm terhambur keluar..

so dgn nekadnye mlm isnin yg lalu saya ponx pi az-zahra and terus mintak di warded sbb tak larat dh..tido lah semlman kat situ and sgt terharu sbb my parents sangup dtg melawat saya dr kg wpun tuk singgah dlm dua jam jer...tak berniat ponx nak menyusahkan mereka sbb saya dh larang mereka dtg..tp tetiba bila ptg tu mak saya tel dia ckp dh smpi bangi dh..ish2 sadis sekejap saya dibuatnye..and rasa sgt gembira bila ada org kesygn berada disekeliling saya...tu yg malam2 td nak kuar jugak dr ward..huhu

sblm tu masa lunch hour my sis melawat gak..siap bwk nasi lemak..tp sorilah ngah aku rasa aku tak bley mkn nasi lemak kot..huhu pas tu dlm stgh jam dia smpi my mak long plak smpi ngan anak dia..at least terubat sket rindu kat my mom..konon2 lah hehe..ptg plak my parents smpi and lepas tu my parents in law plak..mmg happening lah hehe..dlm masa pas magrib dok tgu air 1 pain lagi habis msk dlm badan dtg my cousin serta anak2nye... thanks semua sudi dtg melawat wpun saya msk kejap jer..hehe rasa mkin bersemangat jer lepas tu.. :)

wah konon nak menulis sket2 jer..melampau2 pulak pjgnye..saya harap semua dpt doakan kesihatan saya serta baby nie..dn semoga saya dpt menempuh the 1st trimester nie ngan tabah.. :)

~~end~~

3 comments:

cik NaNa said...

Congrats..so hepi 2 heard u r pregnant..take care of urself

mieoney said...

thanks.. :)

oreosz d choc lovers said...

waa..patot la lama tak update...gud news rupenyer...
congratz cayang..jaga diri..jaga makan..jaga baby..kuatkan semangat oke..:)

 
Design with love by Jiji for Zamimie