Wednesday, March 11, 2009

Murtabak Yg Heaven...

skrg nie kalau balik kg ada satu lai tujuan kami yg utama selain memakan mee bandung..iaitu murtabak singapura..kedai nie kalau tak silap saya dh lama ada masa saya kecik2 lai..arwah tok saya amat suka murtabak nie..kalau bapak saya gi muar mesti dia akan belikan tok saya murtabak nie..

kdg waktu2 bln puasa ponx dia suh bapak saya beli sbb dia nak wt mkn utk berbuka puasa.. saya mmglah dulu2 penah mkn tp biasalah masa sekolah rendah kot tp dh berbelas2 thn berlalu dh tak ingat dh rasanye..

sbb baru2 nie saya ada citer ngan my dear ttg murtabak nie and mak saya ponx masa tu ada ,dia ckp mmg sedap..so balik last weekend kitaorg pi sana..harga dia dh mahal sket kot sbb bapak saya kat dulu yg saiz besar tu dlm RM6 jer tp skrg yg saiz besar tu dah RM10...


~inilah kedai itu~

~pembuat murtabak~

~ralit memerhati pembuat murtabak~

~sdg menunggu murtabak smbil berkata dlm hati; "sedpkah murtabak itu??"~


~murtabak bersaiz biasa berharga RM6~


~tapau tuk keluarga dirumah saiz besar yg special~


~murtabak singapura special RM13~


tapi serius beb sangat sedaplah murtabak singapura tu lagi lah bila cicah ngan kuah dia yg mcm sos tu..pergh lazat berkrim.. murtabak dia penuh ngan daging serta telur dn garing serta kering dan tidak berminyak..apa2 pun bila try sekali mmg nak lai..hehe bln depan balik kg kita mkn lai ek dear...

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie