Wednesday, August 12, 2009

Baby Cot...

erm skrg nie sbbkan kndgn dh nak msk 7 bln so kenalah fikirkan utk beli2 brg baby...klu brg2 yg lain tak kisah sgtlah tpi yg paling penting nak beli baby cot nie..yerlah takkan nak letak bby atas katil jer kang abis kena hempap ngan mydear...tido lasak tu wpun katil kitaorg king size suka jer nak melepasi kwsn..so bygkan klu letak baby kat tgh2 mmg penyek ler budak tu.. :p


actually saya prefer bby cot mcm nie..sbb mcm kemas lah sket..tp takder roda susah plak nak tolak kesana sini..


akan tetepi klu dh kayu tu agak maklumlah mesti mahal kan..kan.. huhu yerlah tak molah membazir sgt kan..nnti nak simpan kot bila nak pki balik kena mkn anai2 plak..huhu

yg nie cantik gakkan siap ada kerawang bagai senang perangkap habuk..kui2 pas tu ada roda..for sure mahal tp mesti takder jual kat msia..hehe takut ooo nak beli.. :P

klu beli baby cot mcm nie dia dh siap aksesori semua...ringan plak tu dn harga adalah berpatutan jugak...


tapi saya tak brp suka sgt sbb nmpk cm bulky sket...klu nak simpan tak taulah sng ke tak...

tapi takperlah perbincagan dr semasa ke semasa akan dijlnkan bersama2 mydear utk pastikan masing2 berpuas hati..hehe

~~end~~

10 comments:

cik_ah82 said...

aku xbeli lagi baby cot ni..
ingat lepas pantang baru nk gi beli..
ingat nk cr bouncer dulu..
tu la, tgk katil2 skang mcm2, tp mcm fancy jek..
huhu..

Zezzatty said...

i would like to suggest beli yg kayu,instead of playpen.

bukan apa,bila die dh lasak nnti susah klo dok kat playpen tu.

lg satu,cr cot yg beroda..senang nak tarik2 dkt katil kita or bwk g bilik lain.hehe.

baby ni kalo kita ajar dr awl tdo ngan kita mmg smpai ke sudah la die nak berkepit.for me,mmg la bes berkepit ngan baby tp bahaya utk org yg tdo lasak (mcm kami).takut terhimpit tgn ke..muka ke..so better dia duduk dlm cot and letak kat tepi katil kita :-)

just my 2 cents

mieoney said...

cik_ah82 - aku klu bleh nak settle sblm bersalin sng..bouncer ponx aku tgk servay2 nie..ari tu tgk kat manjaku byk gak choicenye..

zezzatty - owh yer ke zaty thanks yer sbb sharing..hehe i ponx fikir mcm tu jugak..tp kena tgu kptsn mydear husband punye decision lah sbb dia suka yg fancy2 tu...

Tulip said...

tulip yg dh nk masuk 9bulan belum lagi beli baby cot hehehe....bagus2..persediaan awal ;)

mieoney said...

Hehe saje jer gedik2 nak siapkan awal.. Tkt nnti tak larat nak jln2 menyoping..hehe

Dda Ly said...

heehee dda pon bli yg ringan n murah sket tu aritu...first time bli..first 2 month je danish gne..then skang ni, try pasang n letak tilam..nak la plak die tido dlm tu..:D

salam kenal *wink*

NaNa said...

Mie..ni aper saya nk ckp mmg xde kaitan dgn baby cot la..tp blog ni saya br nmpk..wlupn xbyk choice coz br lg kot but bj baby n kasut baby cute...mntau nk lain dr yg lain dr org lai..hehehehe..mybabygarden.blogspot.com..nk bg idea saya pn xde aper2 lg..just bg idea ckit jer utk Mie..;-)

mieoney said...

owh yer ker nana..thanks yer nana nnti mie try letak..huhu btw nana dpt komisen ker nie.. :p

NaNa said...

mie..sy xdpt komisen la..just kwn ofis bgtau psl web ni..tuan pnya blog pn sy xtau.so rs mcm kuit jer then feel like 2 tell u..sll gak bc blog mie..syok lg2 zaman2 mie rajin msk n bkk laman masak..mmg myelerakan.hehehehe.

mieoney said...

itu dulu..skrg nie dh malas sket + dh tak larat sgt nak msk..huhu
mgkn lepas bersalin nie bru rajin balik masak kot..insyallah.. :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie