Thursday, August 20, 2009

My Bento..

wah lama dh tak berentry baru..almaklumlah sebuk sket sejak2 nie..cuba nak selesaikan kerja2 yang tertangguh sbb tak mo keja tertangguh byk sgt..skrg nie dh masuk 7 bln dh tak berapa nak cargas dh buat keja..sok2 naik cuti bersalin makin byk plak fail..silap2 setinggi rumah flat..huhu

presenting my bento aka saya punye bekal yg kiut miut...suka bekas nie sbb dua tingkat..tp kocik jerlah..yerlah just nak bwk leftover punye dinner kan..bknlah byk sgt ponx..


oke kali ni nah citer pasala bento saya untuk 2 minggu nie..owh yer bento adalah kira mcm bekal lah tp itu dlm bahasa jepun..apa2 ponx kita tengok dulu gbr ek..

ini mknan isnin last week..nasi ngan rendang itam..masakkan org kawin hehe..
nmpk cam sket sgt lauk so tmbh ler telur rebus...


ini plak mknan selasa minggu lepas..mkn sandwich tuna jer..
sbb tkt tak kenyang tmbhkan ngan chesse tart and biskut coklat chip yg ala2 famous amos tu..


hari rabu takder bwk bento ponx sbb selasa tu ada psr mlm kat umah..so mlm tu tak masak beli jer kat pasar mlm..

ini yg saya mkn..nasi kukus dgn ayam grg berempah..sbbkan siang tu cuma mkn roti jer..so mlm kenalah mkn menda yg berat.. bru kenyang sket...

owh yer bila mkn nasi kukus nie terus teringat kat uma...uma ingat tak nasi kukus kat jln duta tu..sedap kan..uma baca lai tak kita punye blog nie... :(


kamis ponx takder bento sbb saya ada miting...so biasalah klu attend miting pukul 10 ke atas for sure akan ada sediakan lunch..huhu so mkn disitu aja..


jumaat plak cm biasalah rehat lama so nak jenjlnkan..oleh itu saya tidak bwk bento jugak...



ini plak mknan selasa minggu nie..
nasi + tempe grg + tauhu jepun masak sweet sour..nyum2 sedap sgt..huhu



ini mknan hari rabu..sandwich tuna ngan buah2..hehe
mknan menyihatkan nie..tp tak kenyang.. :p

bila dh ptg dh tak larat dh mengigil rasa, terus ajak mydear pi mkn kat kedai...sbb klu nak tgu masak lmbtlah sket, nak defrost ayam lai..

itu ponx dh lewat gak mkn angin dh masuk dlm perut yg memang sedia kembung nie..giler babeng punye keras smpi sakit2 pinggang..


last2 bila dh tak tahan sgt smpi umah terus sapu minyak yu yee cap limau..sori baby klu rasa panas mama dh tak tahan sgt..hehe bru lah oke sket..

next week dh pose dh..harap2 thn nie bleh pose penuh..insyallah klu larat.. :)


~~end~~

2 comments:

Shima said...

uma pergi mana? dah xkeje kat situ lai ke?

mieoney said...

uma dh pindah dh..dia keja kat kementerian pelajaran skrg nie..

 
Design with love by Jiji for Zamimie