Monday, September 27, 2010

Bermula Kembali...

hari nie saya start balik berpuasa selepas hampir 2 minggu melantak tak hinggat...berpuasa gantilah apa lai kan dan utk mendapatkan keberkatan syawal nie sekali....klu saya tak berpuasa skrg nie mestilah ganti puasa dh time penghujung nak puasa blk...hehe pas tu mulalah semngt dn motivasi tu agak rendah jer...smntara ada geng serta dh terbiasa berpuasa baik teruskan....



selain itu sbbnye minggu lepas saya baru jer menservis gigi saya and doc tu psg lak power chain mmg menangis lah 2-3 hari menahan denyut kesakitan...dh ler kesukaran nak mkn...bygkan lah nak gigit telur rebus ponx sakit...mkn nasi lemak paru jumaat tu dgn menelan bulat2 jer nasi masuk dlm perut...haha musnah sistem penghadaman ku dn menyebabkan beberapa hari sembelut...kuikui


selain itu lai sbb saya rasa cam perut dh agak kedepan sedikit...dh ler mlm td tgh iron bju tetiba mydear ckp boroi...ingatkna dia ckp psl dia yg mmg dh sedia boroi...haha rupanye dia mengata saya lah plak... :( ini semua gara2 mkn lemang smpi sbtg sorg lah nie...huhu mana taknye tak penah saya mkn lemang serta rendang sesedap itu...smpi skrg terbayang2 kesedapannye....nyum2





selain itu biasalah bila kita dh berpuasa sebulan lepas raya jer nafsu mkn tu jd membuak2...mana taknye bila pose tu mmg byk menda tak ley mkn lahkan...tp skrg bila dh raya mcm2 mengidam...mcm ada masa sbln jer nak mkn padahal spjg tahun boleh mkn...klu bfast tu mulalah terbyg2 nasi lemak ayam lah, nasi lemak paru lah...roti telurlah roti sadin lah...pas tu tghari plak nak mkn aym kg lah, nasi grg lah kfc lah mcd lah secret receipe lah...tak hagak2 kan..eh tetiba terbyg2 plak ribs tony romas.. [bang bila nak pi ek? :p ]




so mulai hari nie nak tetapkan tekad utk control blk mkn....tak mo naik byk2 susah nnti klu dh bam2...lebay selesa dgn berat 49-50kg.... :)
~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie