Thursday, September 2, 2010

Himpunan Iftar....

lama dh tak citer psl menu berbukakan...so kali nie saya nak tayangkan atr menu2 yg sempat saya snaplah...kdg2 terlupa dh mkn baru teringat, kdg2 malas nak naik atas amik hp...huhu so apa yg ada jerlah ek....

: ini menu semalam dok teringin nak mkn ayam golek tp takder so suh mydear beli ayam percik ajalah...so menu smlm kuih 2 jenis, burger ayam yg keras, kangkong grg belacan, mee kari and air teh bunga [buat sdri nie]...yg saya msk cuma kangkung grg belacan and air teh bunga yg lain semua beli ajo :


: ini menu iftar ke berapa tah tak perasan plak....so saya msk sambal daging, sayur campur grg ngan agar2 lumut...yg lain beli aja..roti john, mee bandung ngan air tebu...mee bandung tak sedap ada rasa cam pelik :


: saya msk ayam msk halia dan sayur buncis....yg lain beli spt tepung pelita and murtabak..air takder dlm gbr tp saya wat sdri air longan ngan red dates [sedap] :


: homemade cook cuma agar2 lumut ngan karipap sardin jer...yg lain semua beli nasi arab ngan dominos wings...air mango laici sedap...nyum2 :



: kali nie berbuka simple jer saya msk mee grg basah jer sudah abis citer...so beli kat param roti john, popiah, karipap and talam :

beli dh penghujung ramdhan nie nafsu berbuka tu cam kurang dah...mean dh boleh agak berapa byk nak beli supaya tidak membazir...mknan yg dibeli semua mydear yg beli...so bila di beli mmg cuukup utk kami berdua mkn and tak pernah plak tak abis....adalah sekali dua sedekah ngan tong sampah tp itu ponx sbb tak sedap...huhu

spnjg ramadhan nie saya penah ke param cuma dua kali jerlah stkt nie...pas tu mknan beli ponx cuma dua kali mean beli main dish lah....yg lain cuma beli kuih-muih jerlah hari-hari...air ponx kerap gak saya buat sdri lgi puas hatikan....lai ponx makanan kat param tak menepati citarasa sayalah...hari tu beli nasi ayam tak besh ponx, beli nasi kerabu smpi nak tercekik rasanye...huhu last2 saya wat kptsn nak msk jer wpun simple2...mydear ponx oke janji ada mknan katanye...

hari nie plak tak tau lai cmner...rasa cam nak ke param setelah lama tak kesana...tp tekak nie dok bygkn maggi grg...huhu tetiba terfikir nak mkn nasi kerabu...pas tu terbayg2 plak laksam...takper2 byk lai masa nak berfikir sbb hari nie saya berbuka sorg2 jer so sonag lah nak mkn apa ponx sbb saya tak kisah ponx mkn apa berbuka.... =D

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie