Thursday, September 12, 2013

Brainy Bunch Online Registration....


selamat dah daftarkan eman sekolah tadika..daftar online jer...sbb nak daftar kat sekolahnya weekdays jer yg boleh...takut tak sempat nak g, sbb risau terberanak awal so kita wat online registration ajalah....setakat nie pilihan kitaorg kat BBIM lah...menepati ciri2 yg mydear inginkan...tp still kot dalam masa terdekat nie cuba2 juga cari kot2 ada tadika lain yg oke mcm Al-Fatih...ini semua dekat area rumah saya BSP (Bandar seri putra) serta dalam lingkungan laluan kitaorg nak ke ofiis...tak nak pusing2 jauh2 sangat nie sbb buang masa....nnti nak atr baby lagi...

pilihan kitaorg tadika yg full day since mydear tak yakin lai ngan anak dia yg nak transit2 naik van utk ke rumah babysitter..lai ponx klu full day byk sket aktiviti berfaedah utk eman....serta utk sacrifice supaya baby baru nie dapat atr kat umah babysitter eman...so kita kuarkan eman dari situlah...sbb babysitter tu ckp klu masih ramai lai bdk2 besar yg dia kena jaga, dia takmo amik baby...tp since tahun depan hampir 4 - 5 org anak jagaan dia nak pi sekolah tadika dah sbb rata2nya dah umur 5 thn...so bley lah dia consider amik baby....sbnrnya malas nak fikir, risau2 dan tercari2 babysitter lain klu dia takmo amik....siap kitaorg offer bayar lebih lai, janji dia amik...

harap2 eman sukalah nak masuk sekolah nie...bila tanya nak pi school atau tak, kejap dia kata nak...kejap dia kata tak nak...sesekali terbribe lah juga keh2....janji ngan dia klu pi school nnti mama bwk gi legoland....since skrg dia asik tengok iklan legoland, so dia asik ckp nak ke sana...tp mama nie dah memboyot dah hah tak lalu nak pi sana...lepas nie baby dah kuar lmbt lai lah nak travel2 jauh2 mcm tu, dah lah panas kwsn tu..melainkan hotel dia dah siap...mama ngan adik dok bilik hotel jerlah korg pilah main2 semua...itu ponx kena make sure adik dah lepas 6 bln, klu blm kita lepak jerlah kat umah...huhu


harap2 abg eman dah siap sedia nak gi school...pagi2 kena bangun mandi and g school...takmo crancky2... huhu

3 comments:

strawberi said...

dh nk masuk skolah dh..hehe

rayyan awal thn ri tu masuk genius aulad..sbb antara faktor...dkt ngan umah pengasuh...tp kena naik van la..risau jugak..tp alhamdulillah..org van mmg jaga btol2 la..dr amik sampai hantar..

lieyalatif said...

eman budak bijak n baik sure senang punye bangun pagi gi sekolah heheeheh...

lieyapun suke BBIM nie...kat putrajaya ade 1 tapi servey tahun lepas takde sampai petang....die just kelas jek so petang kene cari daycare lain....agak frust disitu...tgu dayyan cukup 4 tahun lieya try survey balik...kalo dah bukak sampai petang leh hantar ....

eman blaja rajin2 key...

mimie said...

asma : takperlah korg berdua cekal...ini baba dia punyelah kesian kat anak nak kena naik van, risau terlebay2...huhu la nie dia sebuk kesiankan sbb pagi2 nak kena mandi ke sekolah...kitaorg by pukul 7 dah kena gerak gi opis dah...harap2 eman boleh lah huhu...

lieya : thanks aunty lieya... :)

mgkn masa tu BBIM tu tak cukup pekerja lai kot...cuba tanya lai sbb senang klu seharian kat sanakan, sbb aktiviti dia byk...yg plg suka ada kelas taekwando tu huhu klu larat antr kat cyberjaya lah...cuma fees dia mahal terlebay kat belah sana tu...

 
Design with love by Jiji for Zamimie