Wednesday, September 4, 2013

Week 34...

dah 34 minggu dah pregnant...ada lai +-6 minggu lai utk baby melihat dunia...itu klu smpi 40 minggu...klu ikut ramalan doc maybe baby kuar 2 minggu awal dari due...mean ada lai 4 minggu...haha takuit lah plak...braxton hicks mmg kerap dah terasa skrg nie...senggugut kecil terasa gitew...tp kaki bru nak membengkak sket....kata org kaki 3 kali bengkak n surut dh smpi masa nak bersalin dah...perut ponx dah rasa mcm turun sket sbb bila tekan atr cik b ngan perut tu dah tak keras dah...apa2 ponx kita bersiap sedia jerlah...

barang2 bby semua dah beli...tinggal diapers ngan minyak yuyi jer....baju tgu masa nak basuh jer...tp skrg musim hujan lah plakkan...so kena tgu masa yg sesuai jerlah...harap2 sempat mendobi...baby coat lom pasang lai, stroller dah beli, breast pump ponx dah beli...nnti lah kita citer next entry plak barang2 keperluan yg perlu...bila dah second baby nie kita dah bley agak dah barang yg perlu and tak perlu....sbb last time masa eman ada jer brg2 yg tak guna...

skrg nie barang mama jer yg nak kena siapkan sbb byk lai yg tak lengkap...harap2 sempat lah nak lengkapkan barang2 tu semua...risau gak nie...keh2 skrg lah baru nak risau...weekend nnti nak kemas hospital bag plak + ngan baju mydear and eman...sbb eman nak kena atr kat umah my PIL time saya dah warded nnti...mydear ponx sekalilah sbb kali nie saya insya-Allah akan bersalin kat hospital pantai KL so takderlah nak berulang balik BSP kan....

check-up minggu lepas, so far semua...kali nie check-up baru lah nmpk muka baby....sblm2 nie mmg tak nmpk muka...habis tutup muka ngan tangan and kaki...pemalu sangat anak mama nie...tp tang tunjuk telo mmg tak malu...doc siap scan lai part telo tu...keh2 sah2 lah boy kan....baby tak berat mana stkt 1.7kg jer, tp kalau tengok gbr scan pipi labuh huhu...mulut mcm mulut abg eman sebiji...dah kata adik beradikkan mestilah ada persamaan gitew....


citer pasal mama plak...mama sehat jer cuma kdg2 letih and termengah2 melampau...time naik tangga smpi jer kat atas termengah2 tak bley nak cakap...tp still lai cuba utk berjalan byk agar mudah bersalin nnti...harap2lah amin....tp pagi tadi kaki krem melampau...dah lah dua2 belah kaki plak tu...paling kuat belah kanan, dah nak bangun subuh tu kena plak belah kiri...terus g keja lambat, sbb hari nie kena drive sdri...kaki tengah sakit camner nak drive....tgk2 kul 8 lebay, urut2 kaki sket tgk cam bley drive terus siap2 g keja...tp betis belah kanan mmg keras lah...mydear urut2 ponx bley rasa keras...

merasalah kena ceramah pagi2 ngan dr kesihatan aka dr hatiku...keh2 sbb spjgn bln pose kan byk mkn kurma, so alhamdulilah tak der kena....sbb kurma nie tinggi potasium, lebay bagus dari pisang...sbb krem kaki adalah kerana kurang potasium kata dr hati saya...okelah lepas nie start balik mkn kurma...keh2 oke dah tu jer nak citer...nnti next entry citer pasal barang baby plak....

5 comments:

juelee said...

sama la kita.. dah tak larat.. braxton hick pun kerap aje.... hehe saya lak seram sbb ritu scan masa 31w baby saya dah 2kg.. huwa besanyaaaa.. makan kuih raya byk snagat ni

mimie said...

itulah jue...dah lah pengujung2 nie berat baby cepat naik...klu ikut graph doc kasi tu klu smpi 40 minggu baru bersalin baby akak berat 3 kg lah estimate dia...oklh ringan sket dr eman...huhu

strawberi said...

semoga slamat nt eh mimie :)

mimie said...

thanks asma... :)

Umi Qi said...

Kak mimie...alhamdulillah...syukur pada Allah, baby pipi labuh tuh heheh omey yerrrrr...mesti putih melepak nih keluar nanti...baby, nanti besar jaga mama dan papa ye elok2...nanti kita dating eh dah keluar nanti...yeyyy give me 5 baby hehehhe

 
Design with love by Jiji for Zamimie