Thursday, July 8, 2010

Susah Sekarang Nie...

sejak2 nie mmg susah nak amik gbr eman...dia mmglah tak reti duk diam melonjak sana sini..klu tak berdiri meniarap menjalar satu rumah...kat mana org pegi kat situ lah dia dtg...kdg kesian tanpa putus asa...yerlah dia tak smpi lai saya dh pi tmpt lain..berpusing lah dia ke mana saja saya gi..gigih tu..huhu

~pose terkejut tuk mama~


pas tu bila kita pegang kamera or hp nak snap pic dia cepat n lelaju jer dia dtg nak amik menda tu...thats why lah kenapa sejak2 nie agak kurang gbr eman..yg ada gbr mama n baba dia jer...biasalah nak mencapap lebay...haha



sejak2 nie jugak eman adalah susah nak tido yer....klu weekend tido dlm stgh jam jer...itu ponx stkt 2 kali tido so totalnya 1 jam jerlah..itu belah petang lah..klu pagi kami tak bgn dia dh bgn...so seawal kul 8 lah dh bgn...tak leh lah nak tido smpi tghari sket...so lepas mandi dlm kul 10 bru lah dia tido lama sket dlm sejam lebay n kekdg 2 jam....


~main-main gak mkn tetap mkn...mulut nga2 jer bila hulurkan sudu~




so mlm plak amat susah gak nak tido...selalu klu kul 7 tu nak tido dh so ingat dia nak tido terus lah tp tak der maknanye sblm pukul 8 dia dh gigih2 nak kuar dr kolam...huhu [owh citer psl kolam next entry yer]

smlm lai plak time saya nak tido bru dia nak tido sekali...masa tu dh kul 10 lebay dh...tak mkn saman dh skrg nie main jer kejanye...tp since dia tak merengek nak berkepit or menangis okelah..so dia main lah apa yg dia jmpa kotak susu ke, tin nestum ker, hp ker...tp klu lambakkan permainan depan dia mmg pndg sebelah mata jerlah...mgkn permainan tak menarik minat hati dia lah tu...so dlm pada tu mcm2 kejalah saya buat basuh botolah, iron baju lah lipat bjulah...bila saya panggil menyengih jer dia...




~coklat daim ponx leh jd mainan..habis coklat tok di buat main..haha~




tapi satu saya tgk dia nie mkin hari mkin putih plak...haha jambulah kata...haha matilah perasan mama dia... =p tp serius klu nak bandingkan ngan dr kecik2 dulu...agak2 sok dh leh jln, main, merayap mgkn gelap ler gaknye...huhu






~muka berlagak tak bley blah kan..haha~




~budak busyuk mama yg tombam~


gambar pose ngan kusi mkn baru...beli kat ikea murah jer..sng sket bila dh ada high chair nie..sbb bila saya msk kat dapur letak dia dlm tu bg biskut sekeping dok lah dia mkn diam dlm tu..yg penting dia nmpk saya..klu buh dlm walker mmg meraung tak ingatlah...itu blm lai letak dlm bakul baby..tak sng duduk saya dibuatnye..pdhal saya nak panaskan bubur dia jer...

so bila dh ada high chair dgn basuh pinggan, msk nasi, prepare nak msk semua boleh..
nak bg dia mkn ponx sng sket klu bg baring dok berpusing meniarap lah..mulut nganga tp kepala tah kemana2 itu yg termasuk kot idung tu..haha

~~end~~

1 comments:

cik_ah82 said...

beb,
eman nak ek dok dalam high chair tu..
aku ingat nk beli gak masa gi ikea tu, tp adib suka tarik kaki dia masuk dalam..pastu dia start nk angkat kaki aku takut terbalik lak!hehehe
tp btul la, nk ngikut ja budak ni kan..

 
Design with love by Jiji for Zamimie